Ήταν το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο το κίνητρο δεν ήταν μόνο το γόητρο αλλά και η βαθμολογία. Κυρίως η βαθμολογία, αφού ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να μείνει κι άλλο πίσω από την κορυφή, ενώ ο Άρης ήθελε να πλησιάσει στην 5άδα. Και τελικά αυτοί που πέτυχαν τον στόχο τους ήταν οι κίτρινοι, αφού το γκολ του Μαντσίνι τούς έδωσε μεγάλη νίκη με 1-0, αφήνοντας τους ασπρόμαυρους στο -10 από την κορυφή και με… μηδέν ψυχολογία, αφού τους περιμένει και βαριά τιμωρία μετά το ντου των οπαδών τους που προκάλεσε προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Το ντέρμπι άρχισε με ένα δυνατό σουτ του Μαντσίνι που απέκρουσε ο Πασχαλάκης στο 5′ και συνεχίστηκε με αυτό του Σβιντέρσκι, από την άλλη πλευρά, στο 13′ που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κουέστα. Η πρώτη πραγματικά μεγάλη φάση του παιχνιδιού, όμως, ήρθε λίγο αργότερα, στο 17′, και ήταν για τον Άρη, με τον Καμαρά να βγαίνει απέναντι από τον Πασχαλάκη και να πλασάρει άουτ.

Ενα λεπτό μετά, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να αγγίξει το γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, με το παιχνίδι -όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας- να ενθουσιάζει όσους το παρακολουθούσαν. Και όσο φτάναμε προς το τέλος του ημιχρόνου, οι οπαδοί των κίτρινων ενθουσιάζονταν όλο και περισσότερο…

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πατούσε πολύ καλά, είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 38′ με την καρφωτή κεφαλιά του Ματέο που σπέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης και τελικά άνοιξε το σκορ στο 41′ με τον Εντιαγέ που… έκανε βόλτα σε όλο το γήπεδο και τελικά έδωσε στον Μαντσίνι, ο οποίος πλάσαρε σωστά στο τετ α τετ (0-1).

Φάση από τον αγώνα ΠΑΟΚ - Άρης

Δεν έπεισε ποτέ ο ΠΑΟΚ, μεγάλη νίκη ο Άρης

Τέλειο κλείσιμο στο πρώτο μέρος για τον Άρη και παραλίγο να αρχίσει τέλεια για αυτόν και το δεύτερο, αφού στο 47′ ο Σάσα πήγε για το 0-2 από πλάγια θέση αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε με το σώμα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε μέτρα στο γήπεδο ανεβάζοντας τις γραμμές του αλλά δυσκολευόταν να βγάλει φάσεις. Και όταν τελικά, στο 68′, είχε τη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με την καρφωτή κεφαλιά του Κούρτιτς μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο Κουέστα έκανε μεγάλη απόκρουση.

Οι ασπρόμαυροι μετέφεραν σιγά-σιγά το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, αφού ήταν και επιλογή των κίτρινων να κλειστούν και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Και αφού δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, οι οπαδοί τους θεώρησαν σωστό να κάνουν αυτοί κάτι και να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, αφού πρώτα πέταξαν καπνογόνα και αντικείμενα, προκαλώντας την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Μέχρι που ξαναβγήκαν τελικά οι δύο ομάδες, απλά για να σφυρίξει και τυπικά την λήξη ο Σκωτσέζος διαιτητής και να αποφύγει ο ΠΑΟΚ πιο βαριά τιμωρία από την, ούτως ή άλλως, βαριά που θα του επιβληθεί…

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (82′ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (61′ Μιτρίτσα), Μουργκ (46′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (61′ Άκπομ).

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Εντιαγέ (74′ Ματίγια), Σάσα, Γκαρσία (91′ Ιτούρμπε), Καμαρά (74′ Μάνος), Μαντσίνι (67′ Γκάμα).