Η επιστροφή στην 5άδα αποτελούσε αυτοσκοπό για τον Παναθηναϊκό μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ και τα κατάφερε. Με τον Μακένα να τιμωρεί τα δύο λάθη του Χουχούμη, οι πράσινοι νίκησαν με 2-0 τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο και αισιοδοξούν πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από εδώ και πέρα, ενώ η ομάδα του Αγρινίου παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία.

Οι πράσινοι έδειξαν από το πρώτο λεπτό τη διάθεσή τους να πιέσουν τους φιλοξενούμενους και το έκαναν, αλλά ήταν ο Παναιτωλικός αυτός που είχε την πρώτη ευκαιρία και ήταν και μεγάλη, με το δυνατό σουτ του Καρέλη από το ύψος του πέναλτι που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι. Φάση στην οποία απάντησε ο Παναθηναϊκός με δική του μεγάλη ευκαιρία στο 22′, όταν ο Μακέντα έκανε την κεφαλιά και ο Μελίσσας απέκρουσε με υπερένταση.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορούσε να σκοράρει και λίγα λεπτά μετά, είτε στο 28′ είτε στο 29′, αλλά οι Αϊτόρ και Κώτσιρας δεν βρήκαν στόχο, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς γκολ. Το β’ μέρος, όμως, είχε κι από αυτά…

Δύο λάθη ο Χουχούμης, δύο γκολ ο Μακέντα

Το πρώτο ήρθε στο 53′, όταν ο Μακέντα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0. Πέναλτι που καταλογίστηκε -μέσω VAR- επειδή ο Χουχούμης βρήκε το πόδι του Αϊτόρ. Το δεύτερο ήρθε στο 66′ ξανά από τον Ιταλό φορ, αυτή τη φορά με πλασέ μετά την ασίστ του Μαουρίσιο που πήρε τη μπάλα από τον Χουχούμη που… γλίστρησε.

Και με τον Παναιτωλικό να μην μπορεί να αντιδράσει από εκεί και πέρα, οι πράσινοι πήραν χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα τη νίκη και στρέφουν, πλέον, την προσοχή τους στην ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75′ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (75′ Χατζηγιοβάνης), Βιτάλ (67′ Παλάσιος), Μακέντα (81′ Χατζηθεοδωρίδης).

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Αντούνες, Χουχούμης (78′ Στάθης), Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσι (61′ Μεντόσα), Ντουάρτε (78′ Λούι), Μπαρμπόσα, Καρέλης (58′ Βέργος).