Εδώ και μερικές ημέρες, ο Μάρτιν Όντεγκααρντ, μέσος της Άρσεναλ και της Εθνικής Νορβηγίας, αποφάσισε να κλείσει τον λογαριασμό του στο Twitter. Ο 22χρονος άσος των «κανονιέρηδων» σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της πατρίδας του «TV2», μίλησε για τον αντίκτυπο που έχουν τα social media σ’ έναν ποδοσφαιριστή και εξήγησε την απόφασή του.

«Γενικά, εκεί υπάρχουν πολλά σκ… Δεν συνηθίζω να είμαι στα social media. Μάλιστα, δεν είχα κάνει οποιαδήποτε ανανέωση του λογαριασμού μου στο Twitter εδώ και πολύ καιρό και έφτασα στο συμπέρασμα πως μου είναι άχρηστο. Έτσι, απλά έσβησα τον λογαριασμό μου», δήλωσε.

Μάλιστα παραδέχθηκε πως του προκαλούσαν φόβο ορισμένα από τα ανώνυμα σχόλια που λάμβανε σε μια πλατφόρμα που μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες.

«Προσωπικά δεν συηθίζω να κοιτάζω όλα αυτά τα σχόλια. Υπάρχουν τόσοι άγνωστοι κι όλο αυτό είναι πάρα πολύ παράξενο. Πραγματικά προκαλεί φόβο αν είσαι κάποιος που έχει το κεφάλι του στη θέση του, γιατί μπορεί να σε επηρεάσει και μάλιστα πολύ στον αγωνιστικό χώρο», υποστήριξε ο Όντεγκααρντ, ο οποίος πάντως διατηρεί ενεργό τον λογαριασμό του στο Instagram, αλλά κι αυτόν χωρίς να τον ανανεώσει εδώ και περίπου ένα μήνα.

Ο Μάρτιν Όντεγκααρντ και η Νορβηγία επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο το Σάββατο (13/11) για την αναμέτρηση με την Λετονία στο πλαίσιο του 7ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Ευρώπης.

Η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών χρησιμοποιούν τα social media για να προωθήσουν είτε τους σπόνσορές τους, είτε τις δικές τους δραστηριότητες και άλλοι είναι πιο ενεργοί. Με τα χρόνια αρκετοί έχουν αναλύσει την αρνητική επιρροή. Στη διάρκεια του περασμένου EURO, ο επιθετικός της Ισπανίας, Άλβαρο Μοράτα, έπειτα από ένα κακό ματς έλαβε χιλιάδες αρνητικά μηνύματα και απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του, γεγονός που τον κράτησε ξύπνιο όλη τη νύχτα. «Σε όσους τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα έχω να πω πως καλύτερα να σταματήσουν να κοιτάνε τα social media γιατί υπάρχουν πολλά αρνητικά πράγματα εκεί», κατέληξε ο Όντεγκααρντ.