Το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Super League 1 έγινε στη Λεωφόρο, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-1 και παρέμεινε στο -4 από την κορυφή. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγήθηκε στο 13′ με τον Άκπομ, αυτή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ισοφάρισε στο 59′ με τον Μαουρίσιο, αλλά στο 85′ ο Κούρτιτς με πέναλτι, το οποίο υποδείχθηκε έπειτα από εξέταση του VAR, έκανε το 1-2 για τους Θεσσαλονικείς και στο 97′ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 1-3!

Οι πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, όπως το συνηθίζουν άλλωστε εντός έδρας, πρεσάροντας, έχοντας ένα (αδύναμο) σουτ με τον Παλάσιος στο 6′ και δείχνοντας, γενικά, να ελέγχουν την κατάσταση. Μέχρι που βρέθηκαν πίσω στο σκορ… Στο 13′ ο Ζίβκοβιτς έκλεψε τη μπάλα από τον Βιτάλ στο χώρο του κέντρου, έκανε ωραία κίνηση από αριστερά και γύρισε για τον Άκπομ, ο οποίος εκτέλεσε τον Μπρινιόλι (0-1).

Οι ασπρόμαυροι είχαν, πλέον, το προβάδισμα και στο 27′ είχαν και μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τα διαδοχικά σουτ του Μπίσεσβαρ, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που ήταν φανερά επηρεασμένος ψυχολογικά. Δεν ήταν, όμως, όλα καλά για τον ΠΑΟΚ, αφού στο 33′ έχασε με τραυματισμό τον Βιεϊρίνια, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Ροντρίγκες.

Όπως και να έχει, το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 0-1, αφού στο 43′, στην καλύτερη φάση των γηπεδούχων, ο Χουάνκαρ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, αφού ο Πασχαλάκης απέκρουσε και παραχώρησε κόρνερ.

Ισοφάρισε ο Μαουρίσιο, καθάρισε ο Κούρτιτς

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αντέδρασε σωστά και στο 53′ σε κεφαλιά του Σάρλια, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 59′, όταν ο Μαουρίσιο -ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα- με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στη γωνία (1-1).

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και απείλησαν στο 63′ με την κεφαλιά του Άκπομ που αστόχησε από κοντά μετά τη σέντρα του Ροντρίγκο, όπως αστόχησε και ο Μαουρίσιο στο 73′, επίσης με κεφαλιά, στην καλύτερη ευκαιρία των πράσινων για να κάνουν την ανατροπή.

Δεν την έκαναν όμως και τελικά το πλήρωσαν… Όχι στο 78′, αφού ο Μπρινιόλι νίκησε τον Άκπομ στο τετ α τετ, αλλά στο 85′, όταν ο διαιτητής μέσω VAR έδειξε πέναλτι για ανατροπή του Μιχαηλίδη από τον Βιγιαφάνιες και ο Κούρτιτς εκτέλεσε και ευστόχησε (1-2).

Στα λεπτά που απέμεναν ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φτάσει εκ νέου στην ισοφάριση και στο 93′ είχε μεγάλη ευκαιρία για να το κάνει αλλά ο Παλάσιος δεν αξιοποίησε το γύρισμα του Χατζηγιοβάνη, για να έρθει στο 97′ ξανά ο Κούρτιτς και με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ να διαμορφώσει το τελικό 1-3.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (58′ Μαουρίσιο), Παλάσιος, Καρλίτος (78′ Μακέντα), Βιτάλ (58′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (66′ Βιγιαφάνιες).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (33′ Ροντρίγκο), Εσίτι (86′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ (70′ Ελ Καντουρί), Άκπομ (86′ Σβιντέρσκι).