Στην άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ιωνικού πριν λίγες μέρες, ο πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Καρλίτος, ο οποίος έκανε χατ-τρικ. Έτσι, ο Ισπανός επιθετικός των πράσινων έφτασε τα 7 γκολ μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές της Super League, ενώ αν υπολογίσουμε και τις ασίστ έχει συμμετοχή σε 9 από τα 13 γκολ της ομάδας του. Και αν γίνουν συγκρίσεις με το τι συμβαίνει στα άλλα πρωταθλήματα, ο Καρλίτος κερδίζει κι άλλους πόντους.

Ο Ισπανός επιθετικός, όπως προαναφέρθηκε, έχει ήδη πετύχει 7 γκολ στο πρωτάθλημα, αν και τα παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί είναι λιγότερα (6). Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να καταλάβει κάποιος την εκπληκτική αγωνιστική κατάστασή του, τότε υπάρχουν κι άλλα «επιχειρήματα». Όπως, για παράδειγμα, η εξέταση των στατιστικών στοιχείων του.

Σύμφωνα με αυτά, ο Καρλίτος έχει βάλει 7 γκολ έχοντας 10 τελικέ. Το ποσοστό ευστοχίας του, δηλαδή, είναι 70% Αν υπολογίσουμε ότι από τις τρεις άστοχες τελικές προσπάθειές του οι δύο πήγαν προς την εστία, τότε το ποσοστό του φτάνει στο 90% σε ό,τι αφορά τις τελικές προσπάθειες εντός στόχου.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι με βάση την ποιότητα των ευκαιριών που του παρουσιάστηκαν, θα έπρεπε να έχει… 2,57 γκολ. Αυτό δείχνει η στατιστική ανάλυση της πλατφόρμας Wyscout. Ο Ισπανός επιθετικός του Παναθηναϊκού, δηλαδή, βάζει αυτή τη στιγμή περισσότερα γκολ από όσα θα «έπρεπε» με βάση τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Ο Καρλίτος

Στη 2η θέση σε όλη την Ευρώπη

Για να φανεί ακόμη περισσότερο το πόσο αποτελεσματικός είναι ο Καρλίτος σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, αρκεί μια σύγκριση με τους πρώτους σκόρερ στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Αυτό που δείχνουν οι αριθμοί, λοιπόν, είναι ότι μόνο ο Μίκαελ Φρέι στο Βέλγιο έχει καλύτερες επιδόσεις από τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Όλοι οι υπόλοιποι, με τους Καρίμ Μπενζεμά, Μοχάμεντ Σαλάχ, Έρλινγκ Χάαλαντ και Τσίρο Ιμπομπιλε ανάμεσα σε αυτούς, είναι λιγότερο αποτέλεσματικοί με βάση τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται.