Στον τελικό του Nations League, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, προκρίθηκε η Γαλλία με το 3-2 επί του Βελγίου.

Στο Allianz Stadium του Τορίνο όλα έδειχναν Βέλγιο… Μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε μεγάλες ευκαιρίες με τον Ντε Μπρόινε, άνοιξε το σκορ στο 37′ με ωραίο συρτό σουτ του Καρασκό και έκανε το 2-0 στο 40′ με τελείωμα του Λουκάκου από πλάγια θέση εντός περιοχής.

Προβάδισμα που ήταν δίκαιο, αφού οι κόκκινοι διάβολοι ήταν καλύτεροι, πιο απειλητικοί και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν και την ουσία με τα δύο γκολ που προαναφέραμε. Η Γαλλία όμως, αν και δεν το έδειξε στο Euro του καλοκαιριού, έχει την ποιότητα για να ανατρέπει δύσκολες καταστάσεις και το επιβεβαίωσε στο δεύτερο μέρος.

Φάση από τον αγώνα Βέλγιο - Γαλλία

Από 2-0… 2-3 στο 91′

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση και το πρώτο βήμα έγινε στο 62′, όταν ο Μπαπέ έδωσε στον Μπενζεμά, ο οποίος γύρισε και εκτέλεσε τον Κουρτουά (2-1).

Οι Γάλλοι πίστευαν όλο και περισσότερο ότι θα φέρουν τα πάνω-κάτω και στο 69′ η αυτοπεποίθηση τονώθηκε κι άλλο, αφού κέρδισαν πέναλτι και ισοφάρισαν με την εύστοχη εκτέλεση του Μπαπέ (2-2). Το παιχνίδι πλέον ήταν… μόνο Γαλλία και το τρίτο γκολ ήρθε χωρίς να χρειαστεί παράταση τελικά.

Στο 90′ ο Πογκμπά με φάουλ από τα 30 μέτρα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και ένα λεπτό μετά ο Ερναντέζ με ωραία κίνηση και σουτ έγραψε τελικά το 2-3, στέλνοντας τους τρικολόρ στον τελικό της Κυριακής κόντρα στην Ισπανία.