Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τα… 2,5 παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Εργοτέλη που μπορεί να φέρουν πρόωρα τον τίτλο στο λιμάνι.

Το δώρο της Λάρισας στον Ολυμπιακό για να έχει αντίκρισμα, πρέπει οι Πειραιώτες σε 7 μέρες και σε 225 αγωνιστικά λεπτά να μαζέψουν εννέα βαθμούς.

Στο λιμάνι υποστηρίζουν ότι αν κερδίσουν τα… 2,5 παιχνίδια που ακολουθούν, αυτομάτως θα πραγματοποιήσουν το αποφασιστικότερο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Γιατί στη… χειρότερη για αυτούς περίπτωση θα είναι τρεις βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό.

Την Κυριακή, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον ΠΑΟΚ, την άλλη Τετάρτη θα πάνε στην Κρήτη για να συνεχίσουν το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και αμέσως μετά υπάρχει το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Τρία ματς με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά στον Ολυμπιακό ξέρουν ότι η ομάδα μπορεί να συγκεντρώσει εννέα βαθμούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον συγκάτοικο στην κορυφή, αλλά με 45 αγωνιστικά λεπτά λιγότερα. Με τους εννέα βαθμούς που θέλουν να μαζέψουν στην «καυτή» εβδομάδα, αφενός θα ξεφύγουν από τον «αιώνιο αντίπαλό» τους και αφετέρου θα στείλουν το πιο ηχηρό μήνυμα, αφού στο δύσκολο –θεωρητικά– για αυτούς πρόγραμμα θα αυξήσουν τη διαφορά.

Από τον Ολυμπιακό, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι στο διάστημα 21-27 Νοεμβρίου θα κριθούν πολλά αναφορικά με τη φετινή μάχη του τίτλου. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε από την άλλη, είναι από τους προπονητές που δεν βγάζουν κομπιουτεράκια και δεν κάνουν υπολογισμούς. Κοιτάζει κάθε ματς ξεχωριστά και από την Τρίτη θα ξεκινήσει την προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: www.gazzetta.gr