Εκεί στη Βαλένθια προφανώς δεν ξέρουν ούτε τι θέλουν ούτε τι αναζητούν στην αγορά. Κάτι που συμβαίνει από την αρχή του καλοκαιριού. Πώς να εξηγήσει κανείς την απόφασή τους να δώσουν μία καλοστημένη ομάδα σε έναν 48χρονο προπονητή με πείρα 18 ετών έχοντας δουλέψει και απολυθεί από ομάδες όπως η Κάθερες και η Μούρθια.

Και εντάξει το ένα λάθος (Μανόλο Χουσεϊν) έγινε το δεύτερο όμως πως θα το αποφύγουν; Ποιο είναι το δεύτερο; Μα ο διάδοχός του. Από τη Πέμπτη το βράδυ που έγινε γνωστή η απόλυση τα ονόματα διαδέχονται το ένα το άλλο και κανείς δεν βρίσκει άκρη.

Πρώτο φαβορί το πρωί της Παρασκευής ήταν ο Μανέλ Κομάς, ο «πρόεδρος» ή «σερίφης» του ισπανικού μπάσκετ. Το βράδυ της Παρασκευής ακλόνητο φαβορί για τον πάγκο της Παμέσα Βαλένθια έγινε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς και το πρωί του Σαββάτου διαβάσαμε τα ονόματα των Μέμι Μπεσίροβιτς (πρώην ομοσπονδιακός της Σλοβενίας), Νέναντ Μάρκοβιτς (πρώην τεχνικός του Πανιωνίου) και Ηλία Ζούρου (πρώην τεχνικός του Πανελληνίου).

Η έκπληξη όμως ήρθε το βράδυ όταν όλα έσβησαν μονοκονδυλιά και στη θέση τους, στο καρνέ του Βιθέντε Σολά και δη στην πρώτη θέση γράφτηκε το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη, του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, ο οποίος φέρεται να έχει προταθεί στην ισπανική ομάδα.

Ο Σολά το μόνο που θέλει είναι να μην επαναλάβει το λάθος του καλοκαιριού με την υπογραφή του Χουσεϊν, να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή και για την ώρα ο Γιαννάκης είναι ότι καλύτερο.

Για την ώρα όμως, ε…

Πηγή: basketblog.gr