Με γκολ του Αλόνσο στο 92′ η Τσέλσι πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, την οποία θα αντιμετωπίσει και στον τελικό του Champions League.

Την απέκλεισε στο κύπελλο και τώρα τη νίκη και στο πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας και ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ. Η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ δείχνει να παίρνει τον αέρα της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, με την οποία θα αναμετρηθεί στον τελικό του Champions League στις 29 του μήνα.

Προς το παρόν, πάντως, αρκείται στο γεγονός ότι με αυτή τη νίκη έκανε καθοριστικό βήμα για να τερματίσει στην πρώτη 4άδα και να είναι σίγουρα στην κορυφαία διοργάνωση και την επόμενη σεζόν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Σίτι, η οποία είναι θέμα χρόνου να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, άνοιξε το σκορ στο 44′ με τον Στέρλινγκ και έχασε πέναλτι με τον Αγουέρο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, «πληρώνοντάς» το στο δεύτερο ημίχρονο…

Ο Ζίγιεχ στο 63′ ισοφάρισε για τους Λονδρέζους και στο 92′ ο Αλόνσο, μετά το γύρισμα του Βέρνερ, έγραψε το 1-2 και ανέβασε την Τσέλσι στην 3η θέση.