Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε με 6-2 τη Ρόμα στον πρώτο ημιτελικό του Europa League, ενώ η Βιγιαρεάλ νίκησε με 2-1 την Άρσεναλ.

Στο Όλντ Τράφορντ η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο 9′ με τον Φερνάντες, αλλά οι τζαλορόσι ισοφάρισαν στο 15′ με πέναλτι του Πελεγκρίνι και πέρασαν μπροστά (1-2) στο 33′ με τον Τζέκο από κοντά. Οι Ιταλοί, επομένως, έκλεισαν με προβάδισμα το πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου έκαναν τρεις αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών!

Στο β’ μέρος, όμως, όλα άλλαξαν και οι Άγγλοι πήραν ουσιαστικά από τώρα την πρόκριση. Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ισοφάρισε στο 48′ με τον Καβάνι και αυτός ήταν που έκανε και το 3-2 στο 64′, μετά την απόκρουση του Μιράντε σε προσπάθεια του Μπισάκα. Στο 71′ ο Φερνάντες με πέναλτι έγραψε το 4-2 και στο 75′ ο Πογκμπά με κεφαλιά ανέβασε το σκορ στο 5-2, για να διαμορφωθεί το τελικό 6-2 στο 86′ από τον Γκρίνγουντ, μετά την ασίστ του εκπληκτικού Καβάνι.

Προβάδισμα για Βιγιαρεάλ

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία, η Βιγιαρεάλ υποδεχόταν την Άρσεναλ και τη νικούσε με 2-1, παίρνοντας ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Το «κίτρινο υποβρύχιο» άνοιξε το σκορ στο 6′ με διαγώνιο σουτ του Τριγκέρος και έβαλε δεύτερο γκολ στο 30′ με τον Ραούλ Αλμπιόλ, ενώ στο 57′ οι Λονδρέζοι έμειναν και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Θεμπάγιος.

Παρά το γεγονός αυτό, όμως, η Άρσεναλ βελτίωσε την απόδοσή της και στο 73′ μείωσε σε 2-1 με το πέναλτι του Πέπε, αυξάνοντας τις ελπίδες της ενόψει της ρεβάνς στο Emirates.