Τη δυνατότητα να αποδείξουν ότι αξίζουν μία θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού θα έχουν οι Φρανσουά Μοντέστο, Χοσέ Χολέμπας και Ντένις Ρόμενταλ κόντρα στον Εργοτέλη.

Οι απουσίες των τραυματιών Όλοφ Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο από τη σαββατιάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εργοτέλη παρέχουν τη δυνατότητα στον Ερνέστο Βαλβέρδε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες οι οποίοι τον τελευταίο ενάμιση μήνα δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στις αρχικές του επιλογές.

Ο λόγος για τους Φρανσουά Μοντέστο και Χοσέ Χολέμπας. Τόσο ο Γάλλος αμυντικός, όσο και ο Γερμανός μπακ-χαφ θα φορέσουν φανέλα βασικού.

Θυμίζουμε ότι αμφότεροι είχαν ξεκινήσει στο ματς της πρεμιέρας με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, αλλά δεν είχαν πάρει… καλό βαθμό, αφού σε πολλές περιπτώσεις έχασαν τους επιθετικούς του Ηρακλή από τα μάτια τους και ιδιαίτερα τους Σολτάνι και Βέλλιο, που είχαν κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.
Το Σάββατο οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες θα έχουν δύσκολη αποστολή, αφού θα κληθούν να περιορίσουν την επιθετική δραστηριότητα του Μάριο Μπούντιμιρ.

Ο Κροάτης φορ, ο οποίος στο αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι είχε… χτυπήσει την πειραϊκή ομάδα με το γκολ που είχε πετύχει στο 85΄και χάρισε στην ομάδα του τον πόντο της ισοπαλίας.

Ο Βάσκος τεχνικός στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών έχει αφιερώσει πολλές ώρες για την εύρεση της απαιτούμενης χημείας στην ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού, η οποία παραδοσιακά απόντος του Μέλμπεργκ παρουσιάζει πρόβλημα συνεννόησης.

Η «ειδική περίπτωση» Ρόμενταλ

Πολλές πιθανότητες, επίσης, συγκεντρώνει η χρησιμοποίηση του Ντένις Ρόμενταλ στο αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων». Ο διεθνής Δανός μέσος αποτελεί το μεγάλο αίνιγμα για τον φετινό Ολυμπιακό, αφού είναι φανερό ότι έχει χάσει τον ρυθμό του, ενώ προέρχεται και από ένα αρκετά κοπιαστικό καλοκαίρι, λόγω της συμμετοχής του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Οι εμφανίσεις του Σκανδιναβού έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στην πειραϊκή ΠΑΕ, ωστόσο άνθρωποι που ζουν καθημερινά τον 32χρονο μέσο, παρουσιάζονται αισιόδοξοι και τονίζουν ότι το αγωνιστικό ανέβασμα του Ρόμενταλ δεν θα αργήσει.

Πηγή: gazzetta.gr