Ικανοποιημένος από την πρόκριση της Ισπανίας στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου εμφανίστηκε ο προπονητής των «φούριας ρόχας», Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Σχολιάζοντας την επιτυχία της ομάδας του στον ιβηρικό «εμφύλιο», ο εκλέκτορας των Ισπανών δήλωσε, «Είχαμε περισσότερη κατοχή, παρόλο που είναι αλήθεια ότι είχαμε κάποια διαστήματα κακής απόδοσης στο πρώτο ημίχρονο. Γενικά, όμως, ήμασταν καλύτεροι. Ήμασταν άνετοι, καλοί αμυντικά και δημιουργούσαμε κινδύνους με την μπάλα. Tο ότι δεν επιτίθεντο από τη δεξιά πλευρά και το ότι μάρκαραν man to man το Βίγια μας έδωσε ένα πλεονέκτημα. Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα στην άμυνα και πρέπει να πω εδώ ότι κάποιοι «ανώνυμοι» παίκτες, όπως ο Μπουσκέτς, ο Καπντεβίλα και ο Σέρχιο Ράμος έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Όσον αφορά στον επικείμενο αγώνα της Ισπανίας για τη φάση των «8» ο Ντελ Μπόσκε δήλωσε, «Είμαστε γελασμένοι αν πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε ήδη στα ημιτελικά. Δεν πρόκειται να νικήσουμε, χωρίς αποφασιστικότητα και αυτοσυγκέντρωση. Προπονηθήκαμε πάνω από τριάντα μέρες πριν έρθουμε εδώ και είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι παίκτες θέλουν να γράψουν ιστορία».