Μπορεί ο Ολυμπιακός να πέτυχε τον στόχο του, δηλαδή τη συνέχιση της ευρωπαϊκής του συνέχειας μέσω του Europa League, ωστόσο στους «ερυθρόλευκους» υπάρχει προβληματισμός για τη χθεσινοβραδινή (09/12) εμφάνιση με αντίπαλο την Πόρτο και την ήττα με 2-0. Για τον λόγο αυτό δεν υπήρξε κανένας πανηγυρισμός.

Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA, τον ερχόμενο Φεβρουάριο (18 και 25 του μήνα), με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα (14/12) στη Νιόν. Στην κληρωτίδα θα μπουν ως ανίσχυροι, λόγω της «φτωχής» τους συγκομιδής στους ομίλους του Champions League με μόλις 3 βαθμούς.

Υποψήφιοι αντίπαλοι για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άγιαξ, Κλαμπ Μπριζ και Σαχτάρ από το Champions League, ενώ από το Europa League σίγουρες πρώτες είναι οι Ρόμα, Άρσεναλ, Βιγιαρεάλ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Χόφενχαϊμ. Οι υπόλοιποι επτά θα προκύψουν από τις εξής δυάδες: Σλάβια Πράγας ή Λεβερκούζεν, Ρέιντζερς ή Μπενφίκα, Γρανάδα ή Αϊντχόφεν, Λέστερ ή Μπράγκα, Λιλ ή Μίλαν, Αντβέρπ ή Τότεναμ και από την τριάδα Νάπολι, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Αλκμάαρ.

Επίσης, στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του 2021 ο Ολυμπιακός δεν θα έχει διαθέσιμους τους Σεμέδο και ο Ραφίνια με τον Πορτογάλο να αποβάλλεται στο χθεσινό παιχνίδι, ενώ ο Βραζιλιάνος συμπλήρωσες κάρτες. Μέχρι να έρθει ο Φεβρουάριος, όμως, τον επόμενο μήνα μεσολαβούν σημαντικές υποχρεώσεις, δηλαδή τα ματς με Λαμία (εκτός έδρας στις 13/12), ΑΕΚ (εκτός έδρας στις 16/12), Λάρισα (εντός έδρας στις 20/12), ξανά ΑΕΚ (στο Καραϊσκάκη στις 03/01) και Αστέρας Τρίπολης (εκτός έδρας στις 06/01).

Επίσης, φαντάζει σίγουρο πως θα γίνουν κινήσεις τις επόμενες ημέρες για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που βγήκαν στον αγώνα κόντρα στους «δράκους». Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει και μεταγραφική ενίσχυση στη χειμερινή περίοδο, με την απόκτηση ενός αριστερού μπακ και πιθανότατα ενός σέντερ φορ.