Στο πρωτάθλημα του 1994, στη Βραζιλία γράφτηκε ιστορία από τη Γκρέμιο.

Ο κανονισμός των UEFA και FIFA, πλέον, είναι ξεκάθαρος: Θα πρέπει να μεσολαβούν 72 ώρες ανάμεσα σε δύο παιχνίδια της ίδιας ομάδας, ώστε οι ποδοσφαιριστές να προλαβαίνουν να ξεκουράζονται όσο πρέπει. Αν, όμως, αυτό ίσχυε και το 1994, τότε το πρωτάθλημα της Βραζιλίας εκείνη τη χρονιά δε θα είχε ολοκληρωθεί ποτέ.

Έχοντας αποφασίσει να μειώσουν τις ομάδες της 1ης κατηγορίας του Καμπεονάτο Γκαούτσο, στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πολιτείας Ρίο Γκράντε Ντο Σουλ αναζητούν τη λύση για το πώς θα είναι δίκαιοι οι πολλοί υποβιβασμοί, αφού οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα ήταν 23 και έπρεπε να μείνουν 14.

Αυτό που αποφασίζεται τελικά, είναι να παίξουν όλοι με όλους, δηλαδή να παίξει 44 ματς η κάθε ομάδα, αλλά με αρκετές από αυτές να συμμετέχουν και σε άλλες διοργανώσεις, αρχίζει να προκύπτει πρόβλημα με τις ημερομηνίες. Ο χρόνος, όμως, πίεζε, οπότε στη νέα συνεδρίαση που γίνεται στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πολιτείας, παίρνουν νέα απόφαση: Κάποιες ομάδες αναγκαστικά θα έπαιζαν κάθε μέρα, κάποιες καλούνται να παίξουν δύο ματς μέσα στο ίδιο 24ωρο και τελικά στις 11 Δεκεμβρίου 1994 η Γκρέμιο έχει… τρεις αγώνες την ίδια μέρα!

Με την ομάδα να έχει μείνει έξω από τη διεκδίκηση του τίτλου, η διοίκηση το δέχεται και τελικά εκείνη την ημέρα γράφεται όντως ιστορία: Στις 14:00 η Γκρέμιο με πιτσιρικάδες και αναπληρωματικούς αντιμετωπίζει την Αϊμορέ και το ματς λήγει 0-0, στις 16:00 έπαιξε με τη Σάντα Κρουζ βάζοντας αρκετούς από τους βασικούς της και νίκησε 4-3, ενώ στις 18:00 ολοκλήρωσε τον… γολγοθά της νικώντας με 1-0 την Μπραζίλ ντε Πελότας.