Η αγωνία κορυφώνεται στην Primera Division κι όλα δείχνουν πως το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών θα κριθεί στο τέλος. Για την 37η αγωνιστική το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο αγώνες.

Η Ατλέτικο-χωρίς τον τιμωρημένο Γκοντίν και τον τραυματία Ροντρίγκες-υποδέχεται τη Μάλαγα (που δεν έχει σωθεί μαθηματικά) και με νίκη θέτει μαθηματικά εκτός τίτλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ παράλληλα μπορεί να κατακτήσει και το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1996 αν στραβοπατήσει η Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί-με τις γνωστές απουσίες των Νεϊμάρ, Πικέ, Πουγιόλ, Βαλντές, Άλμπα και αμφίβολο τον Τσάβι-δοκιμάζονται στην έδρα της Έλτσε (που επίσης δεν έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της) γνωρίζοντας πως με νίκη θα κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους την τελευταία αγωνιστική, όταν και υποδέχονται τους πρωτοπόρους «ροχιμπλάνκος».

Σε δυσχερέστατη θέση μετά τα στραβοπατήματα απέναντι σε Βαλένθια και Βαγιαδολίδ είναι η Ρεάλ, που θέλει νίκη στο Βίγκο κόντρα στη Θέλτα κι ελπίζει πλέον σε γκέλες των δύο πρωτοπόρων. Συν τοις άλλοις, υπάρχουν και τα αγωνιστικά προβλήματα των Ρονάλντο, Ντι Μαρία, Μπέιλ, Καρβαχάλ και Πέπε, που είναι πολύ πιθανό να προφυλαχθούν αφού πλέον όλο το βάρος πέφτει στον τελικό του Champions League απέναντι στην Ατλέτικο.

Αναλυτικά, η 37η αγωνιστική τη Primera Division:

Σάββατο 10/5
Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο (21:00)
Λεβάντε-Βαλένθια (23:00)

Κυριακή 11/5 (20:00)
Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλαγα
Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης
Έλτσε-Μπαρτσελόνα
Μπέτις-Βαγιαδολίδ
Εσπανιόλ-Οσασούνα
Χετάφε-Σεβίλλη
Γρανάδα-Αλμερία

Η επόμενη (38η) αγωνιστική:

Κυριακή 18/5
Αλμερία-Μπιλμπάο
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης
Μάλαγα-Λεβάντε
Οσασούνα-Μπέτις
Ράγιο Βαγεκάνο-Χετάφε
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ
Σεβίλλη-Έλτσε
Βαλένθια-Θέλτα
Βαγιαδολίδ-Γρανάδα

Πηγή: sport-fm.gr