Θυμός και δυσαρέσκεια από τη μια, φόβος και τήρηση αποστάσεων στη μέση, «κρύο» αίμα και αίσθημα εμπιστοσύνης από την άλλη. Κλάρενς Ζέεντορφ, Μάριο Μπαλοτέλι, Αντριάνο Γκαλιάνι… έχουν χωρίσει σε «στρατόπεδα» τη Μίλαν.
Ξεκινώντας από τον τελευταίο είναι αρκετοί που ανησυχούν αναφορικά στο μέλλον του αντιπροέδρου της Μίλαν καθώς συνδέεται και το δικό τους μαζί του ανάμεσα σε λήξεις συμβολαίων, δανεισμούς, συνιδιοκτησίες αλλά και συναισθηματικούς δεσμούς.
Την δεδομένη περίοδο τα αποδυτήρια των «ροσονέρι» αποτελούνται σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport από διαφορετικές παρατάξεις. Στη βάση υπάρχει αυτή που αποτελείται από Ιταλούς ποδοσφαιριστές, όλοι τους εμφανίζονται θυμωμένοι για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν κάποιοι συμπαίκτες τους. Μοντολίβο, Αμπάτε, Πατσίνι, Αμπιάτι, Μπονέρα, Πόλι, Ντε Σίλιο «βλέπουν» σε κάποιους συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στη Μίλαν, αλλά και στην τωρινή κατάσταση του συλλόγου.
Στην άλλη μεριά, με άλλον τρόπο να ζουν αποδυτήρια και καταστάσεις υπάρχει κόσμος όπως οι Μπαλοτέλι, Ραμί, Τααράμπτ, Εμάνουελσον, Μεξές, Κόνσταντ, μερικοί ενωμένοι από τη γλώσσα και γενικότερα από την προσέγγιση του θέματος. Στη λίστα των άμεμπτων επαγγελματιών είναι οι Κακά, Ντε Γιονγκ και Μουντάρι, οι οποίοι έχουν στενοχωρηθεί αφάνταστα για την εικόνα της ομάδας και οι οποίοι απέδειξαν απέναντι στην Πάρμα ότι δεν εγκαταλείπουν και πως θέλουν να το προσπαθήσουν.
Και μετά υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που περισσότερο ή λιγότερο έχουν πάρει τον δικό τους δρόμο: Χόντα, Εσιέν, Αμέλια, Ελ Σαραουί, Σαπονάρα, Σιλβέστρε. Οσον αφορά τώρα τη σχέση με τον Κλάρενς Ζέεντορφ, η κατάσταση είναι ντελικάτη. Και οι… σκιές που οι ήττες μεταφέρουν στην πλάτη του Ολλανδού (σήμερα χαρακτηριστικά υπάρχουν δημοσιεύματα για δίδυμο Ιντσάγκι-Τασότι και για τον Λουτσιάνο Σπαλέτι) δεν βοηθούν σε χαμόγελα όπως ο ίδιος ο Ολλανδός θα ήθελε.
Το γκρουπ με αυτούς που δεν συμμερίζονται επιλογές, αποφάσεις και τρόπους αντιμετώπισης του κόουτς είναι μεγάλο. Μετά προφανώς υπάρχουν παίκτες όπως οι Εσιέν, Ραμί, Εμάνουελσον, Τααράμπτ που νιώθουν καλά γιατί αισθάνονται την εμπιστοσύνη του και γιατί έχει ο ίδιος εκφραστεί πολύ θετικά για εκείνους.
Ο Πατσίνι για παράδειγμα ενδέχεται να μην αισθάνεται το ίδιο όταν είδε τον Μπαλοτέλι βασικό με την Πάρμα ύστερα από όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα. Ή ο Αμπάτε όταν έμαθε ότι ο Ντε Σίλιο δεν μπορεί πια να παίζει στα αριστερά.
Ή ο αρχηγός Μοντολίβο, ο οποίος μπορεί να αισθάνεται υπό αμφισβήτηση και ότι δεν του αναγνωρίζεται ο ρόλος στην ομάδα, τον οποίο του εμπιστεύτηκε ο πρόεδρος Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τώρα σύμφωνα και πάλι με ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου φέρεται πως μια από τις επιλογές του Ζέεντορφ, με την οποία διαφωνούν ποδοσφαιριστές είναι οι συζητήσεις που έχουν οι μιλανίστι με τον τεχνικό τους παρουσία του ψυχολόγου Μπρούνο Ντε Μικέλις.
Και αυτό γιατί περισσότερο από μια προσωπική συζήτηση με τον Ζέεντορφ οι «ροσονέρι» αισθάνονται ότι βρίσκονται υπό ανάλυση.
Περισσότερα για το ιταλικό ποδόσφαιρο στο tifosi.gr