Η παρωδία συνεχίζεται στην Α1 με άσχημες πλέον εικόνες. Τα ΜΑΤ ανέλαβαν δράση στο κλειστό του Ελληνικού όπου θα διεξαχθεί το ΑΕΚ-Ίκαρος. Τελικά ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος και τα μέλη του αποφάσισαν να αποχωρήσουν, από τον αγωνιστικό χώρο, στο οποίο είχαν κάνει κατάληψη όταν ξεκίνησαν προθέρμανση οι φιλοξενούμενοι.

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι δεν έγιναν σοβαρές αψημαχίες. Ουσιαστικά τα ΜΑΤ με τις ασπίδες του προσπάθησαν να απωθήσουν τους μπασκετμπολίστες.

Να αναφερθεί επίσης ότι οι Έλληνες παίκτες των δύο ομάδων ήταν παρόντες στα γεγονότα και προσπάθησαν να προστατεύσουν τα μέλη του ΠΣΑΚ.

Σε ότι αφορά τον αγώνα, που θα ξεκινήσει τελικά στις 5.05 μ.μ. οι παίκτες της Καλλιθέας κάνουν προθέρμανση, ενώ της ΑΕΚ άργησαν να ξεκινήσουν με τους Έλληνες παίκτες να δίνουν κανονικά το παρών και από τις δύο πλευρές.

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν τα ματς: Κολοσσός-Περιστέρι και Ηρακλής-Πανελλήνιος (χωρίς Έλληνες ο «γηραιός»), ενώ Πανιώνιος-Μαρούσι (19:00) ίσως γίνει με ξένους και έφηβους.

Με ξένους και εφήβους ο Ηρακλής

Οι Έλληνες του Ηρακλή θα απεργήσουν και ο Γηραιός θα αγωνιστεί με ξένους και εφήβους στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανελλήνιο. Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους απεργούς αλλά και την ΚΑΕ Ηρακλή που δεν πίεσε τους αθλητές.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Οι παίκτες του Ηρακλή μετά από επικοινωνία με τον ΠΣΑΚ ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν την απεργία και στο παιχνίδι θα αγωνιστούν μόνοι οι ξένοι αθλητές της ομάδας συν τον ελάχιστον αριθμό Ελλήνων για να προστατευτεί η ομάδα όπως παρομοίως έγινε και με τον Ηλυσιακό.

Συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν και προς την διοίκηση της ομάδας του Ηρακλή η οποία ουδέποτε πίεσε τους αθλητές να αγωνιστούν».

Πηγή: in.gr