Μπορεί να βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Φενέρμπαχτσε για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά όλα δείχνουν πως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πως θα μετακομίσει στην Καταλονία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Ο Λιθουανός δεσμεύεται μεν με συμβόλαιο από την Ζαλγκίρις Κάουνας, ωστόσο σε αυτό υπάρχει οψιόν αποχώρησης. Και αυτό πρόκειται να εκμεταλλευτούν οι «μπλαουγκράνα», με τον 44χρονο κόουτς να πηγαίνει -πιθανότατα- σε μια ομάδα με την οποία είναι δεσμευμένος και συναισθηματικά, καθώς φόρεσε τη φανέλα της από το 2000 μέχρι το 2003 και τη σεζόν 2012-13 κατακτώντας τη Euroleague (το 2003), δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ισπανίας.

Αρχικά για το deal μίλησαν δημοσιογράφοι από Τουρκία και Ισπανία, οι οποίοι δίνουν πολλές πιθανότητες να αναλάβει ο «Σάρας» τις τύχες της Μπαρτσελόνα αντί της Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο, το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μάριο Χεζόνια. Ο νυν παίκτης των Μπλέιζερς και άλλοτε της Μπάρτσα, με χαρακτηριστικό tweet έδωσε την είδηση.