H Γαλλία και η νεοφώτιστη Μπρεστ είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Φίλιππου Δάρλα καθώς παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Ο 27χρονος αμυντικός βρίσκεται στη Γαλλία, όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις στη γαλλική ομάδα, που κέρδισε πριν την άνοδό της στη Ligue 1 και εάν δεν έχει πρόβλημα θα υπογράψει συμβόλαιο. Η μετακίνηση του Δάρλα είναι με ελεύθερη μεταγραφή, αν και ο Παναθηναϊκός διατηρεί δικαίωμα ποσοστού μεταπώλησης.

Σχολιάζοντας τη μεταγραφή ο μάνατζερ της ομάδας, Κορεντί Μαρτένς δήλωσε, «Μπορεί να μην έπαιξε φέτος αρκετά, ωστόσο έχει μεγάλη εμπειρία από το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ. Είναι έμπειρος παίκτης και ο φίλος μου Σεντρίκ Καντέ μου έδωσε πολλές λεπτομέρειες. Είναι γρήγορος και δυναμικός από τα αριστερά»

Από την πλευρά του ο Έλληνας αμυντικός τόνισε, «Έπαιξα σε πολλές ομάδες, αλλά θυμάμαι περισσότερο τη θητεία μου σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός μού έδωσε τη δυνατότητα να εξελιχθώ και παράλληλα με άφησε ελεύθερο να φύγω, λόγω της αφοσίωσης που έδειξα στην ομάδα. Όμως και στον ΠΑΟΚ έζησα όμορφα και δεν το ξεχνώ. Το ότι έπαιξα σε μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, ενώ αγωνίστηκα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα βοηθήσει εμένα και την ομάδα μου. Θα μπορέσω να μεταφέρω την εμπειρία μου, αλλά και να προσαρμοστώ καλύτερα».