Με τον Γιόσιπ Ίλιτσιτς να κάνει μυθικό ματς σκοράροντας τέσσερις φορές, η Αταλάντα νίκησε ξανά την Βαλένθια και την απέκλεισε.

Το 4-1 του πρώτου αγώνα, στο Meazza, έδινε στην Αταλάντα τον τίτλο του ξεκάθαρου φαβορί για την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League και αυτό αποδείχθηκε και στο γήπεδο. Σε μια περίοδο που η Ιταλία δοκιμάζεται από τον κορονοϊό, η πρόκριση της ομάδας του Μπέργκαμο για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» της διοργάνωσης είναι μια χαρά, έστω εφήμερη, με τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι και τους παίκτες του να συνεχίζουν το μαγικό ταξίδι τους.

Οτι θα γινόταν αυτό, άλλωστε, φάνηκε από πολύ νωρίς στο άδειο -λόγω κορονοϊού- Mestalla… Μόλις στο 3′ η Αταλάντα πήρε πέναλτι για ανατροπή του Ίλιτσιτς από τον Ντιακαμπί, με τον Σλοβένο να αναλαμβάνει και την εκτέλεση, κάνοντας το 0-1. Η Βαλένθια προσπάθησε να αντιδράσει και το έκανε στο 21′ ισοφαρίζοντας με την κοντινή προσπάθεια του Γκαμεϊρό (1-1), για να σκοράρουν όμως ξανά οι Ιταλοί.

Στο 43′ ο Ντιακαμπί, ξανά, υπέπεσε σε πέναλτι -αυτή τη φορά για χέρι- και ο Ίλιτσιτς για δεύτερη φορά από την άσπρη βούλα βρήκε δίχτυα, γράφοντας το 1-2.

Η υπόθεση-πρόκριση είχε κριθεί, αφού οι Ισπανοί θα έπρεπε να νικήσουν με… 6-2 πλέον, οπότε οι Ιταλοί χαλάρωσαν. Και αφού χαλάρωσαν, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να ανατρέψουν το σκορ.

Στο 51′ ο Γκαμεϊρό βρήκε και πάλι δίχτυα, αυτή τη φορά με κεφαλιά μετά του σέντρα του Φεράν Τόρες, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και στο 67′ ο Τόρες από δημιουργός έγινε εκτελεστής, με πολύ ωραία λόμπα, κάνοντας το 3-2.

Η Αταλάντα, όμως, ήταν αποφασισμένη να προκριθεί χωρίς ήττα και στο 71′ ο εκπληκτικός Ίλιτσιτς με σουτ εντός περιοχής έκανε χατ-τρικ και έφερε το ματς στο 3-3, για να τρελάνει τους πάντες στο 82′, όταν με τέλειο πλασέ βρήκε ξανά δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-4!

Βαλένθια: Σίλεσεν, Βας, Ντιακαμπί (46′ Γκονσάλο Γκέδες), Κοκελέν, Γκαγιά, Φεράν Τόρες, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Κοκλέν (74′ Τσερίσεφ), Ροδρίγο (79′ Φλορέντσι), Γκαμεϊρό.

Αταλάντα: Σπορτιέλο, Τζιμίστι, Καλντάρα, Παλομίνο, Χάτεμπερ, Ντε Ρουν (44′ Ζαπάτα), Φρόιλερ, Γκόσενς, Ίλιτσιτς, Πάσαλιτς (83′ Ταμέζε), Γκόμες (78′ Μαλινόφσκι).