Παρελθόν θα αποτελέσουν σύντομα οι Μίκαελ Μπάλακ και Τζο Κόουλ από την Τσέλσι, καθώς σύμφωνα με το επίσημο site της ομάδας δεν πρόκειται να τους γίνει πρόταση ανανέωσης. Τα συμβόλαια των δύο ποδοσφαιριστών λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Τις τελευταίες μέρες όλες σχεδόν οι ομάδες της Πρέμιερσιπ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον 28χρονο Τζο Κόουλ, ο οποίος βρίσκεται στη Νότιο Αφρική με την εθνική Αγγλίας: από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ μέχρι την πρώτη ομάδα του Γουέστ Χαμ. Οι «Κανονιέρηδες» μάλιστα φαίνονται να έχουν προχωρημένες επαφές με τον παίχτη και περιμένουν την επιστροφή του από το Μουντιάλ για να του προτείνουν και επίσημα συμβόλαιο.

Την ίδια ώρα το κακό… φεγγάρι του Μίκαελ Μπάλακ συνεχίζεται. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον τελικό του κυπέλλου, που του κόστισε και τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, ειδοποιήθηκε από την Τσέλσι ότι το συμβόλαιό του δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Ο Γερμανός πάντως δήλωσε στη «Bild» ότι «πιστεύω ότι μπορούμε ακόμα να συμφωνήσουμε. Δεν πρόκειται να συζητήσω με καμία άλλη ομάδα μέχρι να λήξει το συμβόλαιο μου. Ακόμα και τότε όμως η Τσέλσι θα έχει τον πρώτο λόγο».