Σάλος έχει προκληθεί στην Αγγλία μετά τη φάση που ο βοηθός, Μαουρίσιο Εσπινόσα, δεν είδε ότι η μπάλα πέρασε σχεδόν ένα μέτρο μέσα από την γραμμή του Νόιερ στο σουτ του Λάμπαρντ. «Βράζουν» οι Άγγλοι για το ακυρωθέν γκολ, αλλά και για την άσχημη εμφάνιση των διεθνών τους! Η φάση με τον άσο της Τσέλσι ουσιαστικά να σκοράρει, προκάλεσε τους πανηγυρισμούς του Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος δεν κοίταξε καν τον Ουρουγουανό, βοηθό, ο οποίος του ετοίμαζε μια όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη. Για τους Αγγλους και όχι μόνο, το γκολ αυτό έκρινε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, καθώς αν είχε υπάρξει ισοπαλία (2-2) στο 38′ η συνέχεια πιθανότατα θα ήταν διαφορετική.

«Βράζουν» με όλους!

«Μπράβο παιδιά που ρεζιλέψατε την Αγγλία» τονίζουν οι Γερμανοί και οι Άγγλοι απαντούν για το γκολ που δεν είδε ο Λαριόντα, αλλά και την κάκιστη εμφάνιση των διεθνών τους «Σκάνδαλο, το έθνος θρηνεί». Οι Άγγλοι διασύρθηκαν από τους Γερμανούς, έμειναν εκτός διοργάνωσης, ωστόσο δεν φωνάζουν τόσο για την τεσσάρα, αλλά για το πεντακάθαρο γκολ που δεν μέτρησε ο Ουρουγουανός διαιτητής, Χόρχε Λαριόντα. Οι Βρετανοί στέκονται στο γκολ του Λάμπαρντ που πέρασε τη γραμμή, ωστόσο ο πίνακας δεν έγραψε ποτέ… 2-2!

Sun:«Σκάνδαλο, το έθνος θρηνεί…. Τυφλοί διαιτητής και βοηθοί δεν είδαν το γκολ που θα έφερνε το ματς στην ισοπαλία»

BBC: «Η Αγγλία υποφέρει για τη βαριά ήττα από την εξαιρετική Γερμανία. Ο διαιτητής δεν… είδε ένα κανονικό γκολ που θα έφερνε την ισοπαλία».

Goal.com: «Η Αγγλία έμεινε έξω μετά από τον διασυρμό της από τη Γερμανία. Τα λιοντάρια αδικήθηκαν, αφού δεν μέτρησε το γκολ του Λάμπαρντ».

Skysports: «Η Γερμανία διέλυσε την Αγγλία. Ταπείνωση για την ομάδα του Καπέλο. Μόνο μια φάση θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα και ήταν το γκολ του Λάμπαρντ που δεν μέτρησε».

Daily mail «Η Αγγλία υπέφερε και ταπεινώθηκε από τη Γερμανία, που όμως είχε τη μεγάλη βοήθεια από τον Ουρουγουανό διαιτητή»

Telegraph: «Απίστευτες αμυντικές αδυναμίες και η Αγγλία έμεινε εκτός Μουντιάλ έπειτα από τη βαριά ήττα από τους Γερμανούς».

Guardian: «Η Αγγλία υπέφερε κόντρα στους Γερμανούς και γνώρισε την βαρύτερη ήττα σε Μουντιάλ. Η Γερμανία γκρέμισε την άμυνα της Αγγλίας»

Independent: «Σοκ στην Αγγλία από την βαριά ήττα που γνώρισε από τους Γερμανούς. Μελαγχολική η Αγγλία»