Μια ομάδα που αυτήν την περίοδο ψάχνεται στο θέμα του προπονητή θα αντιμετωπίσει στους «32» του Europa League ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για την Άρσεναλ, που δεδομένα δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή κλήρωση, αλλά αυτό το διάστημα ο λονδρέζικος σύλλογος αντιμετωπίζει θέματα που καλείται να λύσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι διπλές αναμετρήσεις με τους «κανονιέρηδες» αργούν και η κακή κατάσταση στο αγωνιστικό σκέλος δεν αποκλείεται να αλλάξει, εάν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος που θα αντικαταστήσει ουσιαστικά του Ουνάι Έμερι, καθώς ο Φρέντριγκ Λιούνγκμπεργκ θεωρείται απλώς προσωρινή.

Το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι μόνο… ντέρμπι δεν ήταν, με τους «κανονιέρηδες» να κάνουν ελάχιστα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και να γνωρίζουν την ήττα με 3-0. Ο ίδιος ο Σουηδός, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ανέφερε: «Καλό θα ήταν να παρθεί άμεσα μια απόφαση από τη διοίκηση για να γνωρίζουμε τι θα κάνουμε», εκείνος και ο Πετ Μερτεζάκερ, που τον βοηθά σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο.

Όπως φαίνεται, φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ, αυτήν τη στιγμή είναι ο Μικέλ Αρτέτα, με τον οποίον άνθρωποι του συλλόγου συνομίλησαν για αρκετή ώρα το βράδυ της Κυριακής (15/12).

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής έμψυχου δυναμικού του συλλόγου, Βινάι Βενκατέσαμ, βρέθηκε στο σπίτι του βοηθού του Πεπ Γκουαρδιόλα, στο Μάντσεστερ, είχε μαζί του και δικηγόρο, ώστε να γίνει ανάλυση των νομικών ζητημάτων σχετικά με το συμβόλαιό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το SkySports, από τη Σίτι, οι «πολίτες» θα ζητήσουν άμεσα από τον Αρτέτα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ώστε να γνωρίζουν αν τελικά θα συνεχίσει στο πλευρό του προπονητή τους. Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σύντομα.