Η παρουσία της Εθνικής στα φιλικά του Στρασβούργου ήταν αν μη τι άλλο πολύ ενθαρρυντική. Και μπορεί η εικόνα αυτή να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με την επιστροφή τριών βασικότατων στελεχών, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιάννης Μπουρούσης θα μπουν σταδιακά στις προπονήσεις της ομάδας. Ο πρώτος μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως υποφέρει από λουμπάγκο. Θα χρειαστεί προσοχή και κάποιες μέρες ξεκούρασης και ειδικής θεραπείας για να μπει σε φουλ πρόγραμμα. Ο δεύτερος ήδη αισθάνεται καλύτερα μετά το ράγισμα στα πλευρά του, αλλά επειδή πρόκειται για «πονηρό» τραυματισμό πρέπει να είναι επιφυλακτικός. Αμφότερους δείχνει διατεθειμένος να τους περιμένει όσο χρειαστεί ο Αντρέα Τρινκιέρι, αφού τους θεωρεί απαραίτητους για την Εθνική και γνωρίζει πως με την πείρα και την αντίληψη που διαθέτουν ακόμη κι αν χάσουν πολλές προπονήσεις ή φιλικά μπορούν να προσαρμοστούν άμεσα στα πλάνα του.

Πιο απλή είναι η περίπτωση του Κώστα Καϊμακόγλου. Ο «Λεωνίδας», όπως τον αποκάλεσε ο Ιταλός τεχνικός για το σθένος που έδειξε παρά το κάταγμα στη μύτη του, αναμένεται άμεσα να αρχίσει και πάλι προπονήσεις αλλά χρησιμοποιώντας ειδική προστατευτική μάσκα.

Οι προπονήσεις αρχίζουν και πάλι το απόγευμα για το ελληνικό συγκρότημα, που επέστρεψε χθες από το Στρασβούργο. Την Πέμπτη η αποστολή θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει στις 21:00 το κολέγιο της Φλόριντα και την Κυριακή την ίδια ώρα τη Μεγάλη Βρετανία. Οι αγώνες, που γίνονται στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά, θα διεξαχθούν στο κλειστό της πόλης («Δύο Αοράκια») και έχει οριστεί γενική είσοδος 5 ευρώ.

Πηγή: sport-fm.gr