Οι άνθρωποι της Τότεναμ ανακοίνωσαν το τέλος της συνεργασίας με τον αναμορφωτή της ομάδας, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, το βράδυ της Τρίτης 19 Νοεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό αρκετά γρήγορα τα «Σπιρούνια» μιλούσαν με τον Ζοσέ Μουρίνιο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Κάτι που τελικά συνέβη το πρωί της Τετάρτης.

Ο Πορτογάλος προπονητής, είχε τις επαφές με τους διοικούντες τα «Σπιρούνια» και ενημερωνόταν και από τον ατζέντη του, Πίνι Ζάχαβι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τελευταίος ήταν εκείνος που διαπραγματεύτηκε με τον σύλλογο του Λονδίνου κι όχι ο Ζόρζε Μέντες.

Το κασέ του Πορτογάλου ήταν πάντα πολύ υψηλό. Η Τότεναμ του προσέφερε ένα συμβόλαιο μέχρι το 2023, διάρκεια που σύμφωνα με τους Λονδρέζους θα του επιτρέψει να βάλει πάλι την ομάδα σε μία πορεία που θα την καθιστά πρωταγωνίστρια.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ ο «Special One» θα υπογράψει συμβόλαιο που θα του αποφέρει περίπου 15 εκατ. λίρες το χρόνο (17,5 εκατ. ευρώ) ή διαφορετικά περίπου 290.000 λίρες την εβδομάδα.

Τα Σπιρούνια τέλος θα πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποζημιώσουν τον Ποκετίνο καθώς θα πρέπει να του καταβάλλουν περίπου 17,5 εκατ. ευρώ για το συμβόλαιο μέχρι το 2023 που είχε υπογράψει.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, διακόπτεται και η συνεργασία του με το SkySports όπου τον τελευταίο καιρό εμφανιζόταν ως τηλεσχολιαστής.

Όταν ο Πορτογάλος ότι δεν θα πάει στην Τότεναμ

Πίσω στο 2015, ο Πορτογάλος κόουτς, προτού ακόμα βρεθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αρχίσει να… αποδέχεται και να συνηθίζει το κόκκινο χρώμα, το «Ολντ Τράφορντ» και να υπερασπίζεται τον σύλλογο και τον εαυτό του κόντρα σε όλους, είχε αναφερθεί στην αγάπη του για τον κόσμο της Τσέλσι.

Οι «μπλε», βέβαια, έχουν πλέον ανοιχτή κόντρα μαζί του και μάλιστα, ο «Μου» είχε υψώσει τα τρία του δάχτυλα για να δείξει πόσα πρωταθλήματα πανηγύρισε στον πάγκο του λονδρέζικου κλαμπ, όταν οι οπαδοί της πρώην ομάδας του έδειξαν πως είχαν αλλάξει πολύ τα συναισθήματά τους για εκείνον.

Το 2015, λοιπόν, είχε τονίσει: «Δεν μπορούσα να δεχθώ την πρόταση που μου είχε γίνει το 2007 γιατί το συμβόλαιό μου με την Τσέλσι όριζε να μην δουλέψω σε άλλη αγγλική ομάδα για δυο χρόνια μετά το φινάλε της συνεργασίας μας. Αλλά και πάλι δεν θα μπορούσα να το κάνω λόγω της αγάπης μου για τον κόσμο της Τσέλσι».

Μερικά χρόνια αργότερα ωστόσο, όλα άλλαξαν.