Κάτι περισσότερο από αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Όλεγκ Βενγλίνσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη νίκη της Μέταλιστ στην έδρα του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ σχολίασε πως οι Ουκρανοί υπερέχουν σε όλα από τους Θεσσαλονικείς και πολύ δύσκολα ο Χουμπ Στέφενς θα καταφέρει μέσα σε μία εβδομάδα να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Όλεγκ Βενγλίνσκι στην ουκρανική ιστοσελίδα «sport.ua»

Για το αν ο επαναληπτικός έχει πιο εύκολο χαρακτήρα για τη Μέταλιστ:

«Πριν από το παιχνίδι είχαν δει κάποιους φιλικούς αγώνες του ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα, την αναμέτρηση με την Νις, την οποία νίκησαν με 6-0. Κατάλαβα ότι δεν έτοιμη απόλυτα. Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για περίπου 60-65 λεπτά, οπότε ήταν λογικό στο πρώτο ημίχρονο με εμάς να ήταν πιο δυνατοί. Προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να πάρουν το πλεονέκτημα.

Τα πόδια των παικτών εξακολουθούν να είναι βαριά μετά την προετοιμασία και για αυτό το ματς δεν ήταν στα χέρια της ελληνικής ομάδας. Όσον αφορά τώρα τις πιθανότητες πρόκρισης, τον πρώτο λόγο έχει η Μέταλιστ. Άλλωστε, υπάρχει και η εμπειρία του Μάρκεβιτς που έχει δουλέψει σε διεθνές επίπεδο.

Η ομάδα μας υπερέχει σε όλα από την ελληνική και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα το επιβεβαιώνει πλήρως. Παίξαμε πιο συγκεντρωμένα, αν και στην αρχή είχαμε κάποια προβλήματα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμοι για αυτό. Η φυσική τους κατάσταση αποτρέπει να κρατήσουν ψηλό ρυθμό για 90 λεπτά. Όλα αυτά μαζί οδήγησαν στην κυριαρχία της Μέταλιστ μετά την ανάπαυλα».

Για το τι προβλέπει να γίνεται στο Χάρκοβο

«Σε καμία περίπτωση, η Μέταλιστ δεν μπορεί να χαλαρώσει, αν και στην Ελλάδα πήραμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Σε γενικές γραμμές, είναι απίθανο να πετύχει κάτι στο δεύτερο μεταξύ μας παιχνίδι, και δεν οφείλεται στην ήττα με σκορ 2-0. Απλώς δεν πιστεύω ότι είναι σε θέση να αλλάξει κάτι ριζικά ο Χουμπ Στέφενς μέσα σε μία εβδομάδα.

Και εμείς, όμως, δεν είναι εύκολο να δώσουμε ένα “εισιτήριο” για τον επόμενο γύρο του Champions League, έχοντας μάλιστα και τη στήριξη των οπαδών μας. Επίσης, βλέπετε στο μάτι των παικτών μας πόσο πολύ θέλουν να πάρουν την πρόκριση. Νομίζω ότι αυτό αποδεικνύει ότι η Μέταλιστ έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει τον στόχο της».

Πηγή: sport-fm.gr