Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, η Καβάλα κράτησε στο τέλος το προβάδισμα κερδίζοντας με 2-1 τον Πανιώνιο! Εντυπωσιακές αποκρούσεις από τον Κροάτη. Πολλά λάθη από τον Ζαχαριάδη.
Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και απέκτησε γρήγορα τον έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οι Νεοσμυρνιώτες, κυκλοφορώντας πολύ καλά την μπάλα και ψάχνοντας αρκετές φορές τον Μπάλαμπαν με μακρινές μπαλιές, έφτιαξαν δύο καλές ευκαιρίες στο 13′ με τον Κροάτη και στο 14′ με κεφαλιά του Κούκετς, όμως ο Γκαλίνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα. Την ίδια ώρα, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι, έκαναν εύκολα το λάθος ενώ αδυνατούσαν να κρατήσουν μακριά τους αντιπάλους από την εστία του Γκαλίνοβιτς.

Ωστόσο, ο Πανιώνιος έχασε την αυτοσυγκέντρωση της προς το τέλος του πρώτου μέρος, όταν αρχικά ο Αμπντούν δεν είδε την κίτρινη σε πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Μπάλαμπαν ενώ στη συνέχεια πέτυχε γκολ το οποίο όμως δεν μέτρησε καθώς ο Ζαχαριάδης σφύριξε επιθετικό φάουλ του Κουμορτζί στον Χργκόβιτς. Οι δύο αυτές φάσεις και οι διαμαρτυρίες που επακολούθησαν, αποσυντόνισαν τους παίκτες του Πανιωνίου κάτι που το πλήρωσαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου! Κόντρα, λοιπόν, στην ροή του αγώνα, η Καβάλα εκμεταλλεύτηκε την μοναδική ευκαιρία της καθώς πήρε προβάδισμα με τον Νταρσεβίλ (σκόραρε ανενόχλητος από την μικρή περιοχή)!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο, καθώς η Καβάλα μπήκε πολύ δυνατά και έφτασε στο 2-0 με σουτ του Βουτσίσεβιτς. Ο Στόρε έπαιξε αμέσως το χαρτί του Βαζ Τε και ο Πορτογάλος τον δικαίωσε με την είσοδο του, μειώνοντας με πολύ ωραίο σουτ σε 2-1 στο 52’. Ο προπονητής του Πανιωνίου έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, όμως την ίδια ώρα η Καβάλα έβρισκε πολλούς χώρους στις αντεπιθέσεις και είχε ευκαιρίες να «κλειδώσει» το παιχνίδι. Μεγάλες φάση είχε, πάντως, και ο Πανιώνιος όμως τόσο στο σουτ του Βαρό 90’, όσο και σε αυτό του Κουμορτζί στις καθυστερήσεις, βρήκε μπροστά του τον κορυφαίο του αγώνα, Μάριο Γκαλίνοβιτς, και έτσι το 2-1 παρέμεινε με την Καβάλα να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη.

MAN OF THE MATCH: Η απόκρουση του Γκαλίνοβιτς στην κεφαλιά του Κουκέτς στο 14’ δεν έδωσε το προβάδισμα στον Πανιώνιο ενώ αυτή στο 80’ στο κοντινό σουτ του Βαρό απέτρεψε τους Νεοσμυρνιώτες από την ισοφάριση. Το ίδιο έγινε και στις καθυστερήσεις με την προσπάθεια του Κουμορτζί. Μεγάλη εμφάνιση και πάλι από τον Κροάτη…

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Πανιωνίου έκανε ένα πολύ καλό 45λεπτο αλλά από τις καθυστερήσεις μέχρι και το τέλος του αγώνα κατέρρευσε. Στο 1-0 ο Ονουάτσι είναι αφύλαχτος, στο 2-0 οι επιθετικοί της Καβάλας δεν βρίσκουν καμία αντίδραση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βαζ Τε μπήκε στο 51’ και μετά από ένα λεπτό πέτυχε πανέμορφο γκολ. Ο Πορτογάλος έδωσε άλλη πνοή στο δεύτερο μέρος στην επίθεση του Πανιωνίου, όμως η παρουσία του δεν ήταν αρκετή για να γλιτώσει τους κυανέρυθρους από την ήττα.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αδράνεια της άμυνας του Πανιωνίου στο 1-0 της Καβάλας. Ο Ονουάτσι εντελώς ανενόχλητος από την μικρή περιοχή δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στην ροή του αγώνα να βάλει μπροστά τους γηπεδούχους.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μεγάλη συζήτηση σηκώνει η φάση του 42′ όπου ο Πανιώνιος πέτυχε γκολ. Ο Κούκετς κάνει την σέντρα-σουτ, η μπάλα περνάει από σώματα και καταλήγει στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς. Στην πορεία της μπάλας, χωρίς όμως να την αλλάξουν, προσπάθησαν να μπουν οι Χργκόβιτς και Κουμορτζί. Ο ένας τράβηξε τον άλλον, αμφότεροι έπεσαν κάτω και ο Ζαχαριάδης έδωσε επιθετικό φάουλ ακυρώνοντας το γκολ! Πολλά δικαιολογημένα παράπονα και από την Καβάλα, καθώς δεν δόθηκε πέναλτι του Λάτκα στον Αλεξάντροβιτς, ενώ η δεύτερη κίτρινη του ίδιου παίκτη για θέατρο αφορά φάση που αμυντικός του Πανιωνίου τον βρίσκει με τον αγκώνα του στο πρόσωπο!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Με δύο φάσεις, η Καβάλα προηγήθηκε 2-0 και έκτοτε έκανε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Ο Πανιώνιος εμφανίστηκε επιπόλαιος, όμως σημαντικό ρόλο αναμφίβολα έπαιξε και το ακυρωθέν γκολ του Κουκέτς στο 42′.

Οι συνθέσεις:
ΚΑΒΑΛΑ (Ντράγκαν Οκούκα): Πετκάκης, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Θεοδωρέλλης, Ντιέ, Αμπντούν, Καρντόσο, Ονουάτσι (84΄ Ντικρόκ), Νταρσβίλ (62΄ Ογκμπέτσε), Βουτσίσεβιτς (66΄ Αλεξάντροβιτς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Κοντοές, Βαρό, Λάτκα, Σιόβας (69΄ Πούπο), Μανιάτης, Κουμορτζί, Κούκετς (51΄ Βαζ Τε), Τσότσαλιτς, Μπάλαμπαν, Σαλαλί (81΄ Χίκα)

Πηγή: www.gazzetta.gr