Για τη σημασία που έχει για τη Ρεάλ Μαδρίτης το φετινό Champions League εν όψει του πρώτου αγώνα της ημιτελικής φάσης κόντρα στην Ντόρτμουντ και πόσο έχει αλλάξει ο ίδιος από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε ο Σάμι Κεντίρα στο επίσημο περιοδικό της διοργάνωσης.

«Όταν έφτασα στη Μαδρίτη ο καθένας μιλούσε για το δέκατο. Δεν μιλούσα ισπανικά και δεν ήξερα ότι μιλούσαν για αυτό. Μου πήρε λίγο καιρό για να το καταλάβω, αλλά τώρα ξέρω ότι για την ομάδα το δέκατο τρόπαιο στη διοργάνωση είναι τα πάντα», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός χαφ και πρόσθεσε ότι «το Champions League δεν αποτελεί πίεση, αλλά στόχος μας. Όλη ομάδα θέλει να κερδίσουμε το Champions League.

Ο Κασίγιας είναι ο μόνος που το έχει κερδίσει μία φορά από τις εννιά που έχει ήδη ο σύλλογος. Υπάρχει πάντα πίεση στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά την έχουμε συνηθίσει. Θέλω να κερδίσω τρόπαια. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου από τότε που ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο, έτσι η πίεση δεν αποτελεί πρόβλημα για εμένα. Ίσως είναι ένα ακόμη κίνητρο και όχι ένα βάρος για εμένα».

Στη συνέχεια, ο 26χρονος παίκτης μίλησε για την «απουσία» από τα ΜΜΕ. «Κατανοώ ότι όλοι επικεντρώνονται στον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Εζίλ και τον Μπενζεμά. Είναι φυσιολογικό, αφού είναι αρτίστες και κάνουν εξαιρετικές ντρίμπλες. Έχουμε μία απίστευτη ομάδα με τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσνο, αλλά πρώτα χρειαζόμαστε να έχουμε την κατοχή της μπάλας».

Καταλήγοντας, ο Κεντίρα μίλησε για την αλλαγή στο παιχνίδι του: «Όταν έφτασα στη Ρεάλ Μαδρίτης ο ρόλος μου ήταν κυρίως αμυντικός. Έπρεπε να αμυνθώ, αλλά η ομάδα πάντα επιτίθεται και ο Ζοσέ Μουρίνιο το συνειδητοποίησε αυτό. Βλέπω τη θέση μου λίγο αργότερα, χρειάζεται να παίζω περισσότερο με το κεφάλι. Σκέφτηκα ότι με άφησε να βοηθήσω την ομάδα, αλλά τώρα παίζω πιο ήρεμα. Ο Μουρίνιο με έκανε να κάνω στρατηγικό παιχνίδι. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα ποτέ. Γνωρίζει τις δυνατότητες του κάθε παίκτη του και πάντα παίρνει το καλύτερο από αυτούς».

Πηγή: sport-fm.gr