Έγινε γνωστός στην Ευρώπη από τη θητεία του στην Πόρτο. Ωστόσο η καταξίωση ήρθε στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε στη Βέρντερ Βρέμης. Ο Ντιέγκο, με τις εμφανίσεις του στη Γερμανία, απέκτησε πολλούς θαυμαστές και εκτιμήθηκε από αρκετές ομάδες, οι οποίες τον διεκδίκησαν. Τελικά ήταν η Γιουβέντους εκείνη η οποία κατάφερε να τον αποκτήσει, αν και στο δρόμο του βρέθηκε η Μπάγερν Μονάχου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στη «Bild».

«Το καλοκαίρι του 2009 βρέθηκα κοντά στη Μπάγερν Μονάχου. Τελικά κατέληξα στη Γιουβέντους, με την οποία, δυστυχώς, δεν κατάφερα να παίξω πολύ καλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φύγω μετά από μία σεζόν. Στη Βόλφσμπουργκ και την Ατλέτικο Μαδρίτης ξαναβρήκα τον καλό μου εαυτό. Πιθανώς η επιλογή μου να πάω στην Ιταλία αποδεικνύεται λανθασμένη, αλλά εκ των υστέρων τα συμπεράσματα είναι πολύ εύκολα», είπε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος.

Για ποιους λόγους, όμως, προτίμησε να δεχτεί την προσφορά της «Γιούβε» και να απορρίψει εκείνη της Μπάγερν; Ο Ντιέγκο δίνει την εξήγησή του. «Οι Ιταλοί με παρακολουθούσαν πολύ καιρό, σχεδόν ενάμισι χρόνο, πριν με προσεγγίσουν. Έδειξαν πως με ήθελαν πολύ. Αντίθετα οι Βαυαροί έδειξαν ενδιαφέρον πολύ αργότερα, τους τελευταίους μήνες της σεζόν εκείνης. Αυτό με έκανε να πιστέψω πως η Γιουβέντους ήταν η πιο σωστή επιλογή. Σαφώς και δεν μετανιώνω, αλλά πολλά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, σήμερα, αν τότε είχα πάρει μια άλλη απόφαση», τόνισε ο Ντιέγκο.

Πηγή: sport-fm.gr