«Πρωτοπόρος στην προσπάθεια που γίνεται να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του ελληνικού μπάσκετ θα είναι ο Παναθηναϊκός», σύμφωνα με όσα τόνισε ο Μάνος Παπαδόπουλος, μετά τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είπε σχετικά: «Ο καθένας έχει την άποψή του. Μέσα από όλοι αυτό βγαίνει και κάτι καλό. Ότι το μπάσκετ είναι ενωμένο, ο Παναθηναϊκός είναι πρωτοπόρος και θα κάνει ότι χρειάζεται για να πάει το μπάσκετ μπροστά και το έχουν καταλάβει όλες οι ομάδες».

Για το εάν ο Ολυμπιακός θα κατέβει στο πρώτο ματς των πλέι οφ, απάντησε: «Ρωτήστε τους ανθρώπους τους Ολυμπιακού, που ενέμειναν στις θέσεις τους, ότι δεν παίζουν τη Δευτέρα, αν δεν έχουν ξένους διαιτητές. Αυτό τουλάχιστον είπαν και δεν συζητάνε καμία πρόταση, αν δεν δεχθούν ατόφιες τις προτάσεις τους. Αλλά ρωτήστε και τους ίδιους».

Και καταληκτικά σημείωσε: «Ήρθε η ώρα να παίξουν οι πρωταγωνιστές, όλος ο κόσμος αυτό ζητάει. Είδαμε δύο ομάδες που είναι πιο ψηλά, όλες οι άλλες έπαιξαν πολύ καλά, πολύ ανταγωνιστικά, το χαρήκαμε κι όλο αυτό είναι άδικο που γίνεται τώρα. Έχουμε πολύ καλούς προπονητές. Είμαστε αιχμάλωτοι μιας κατάστασης που δεν προήλθε από εμάς. Όλοι αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους, αλλά αυτό δεν προήλθε από εμάς. Ελπίζω ότι τη Δευτέρα θα δούμε παιχνίδι».