Σε ερωτήσεις των φιλάθλων του Πανιωνίου από το σάιτ «Πανιώνιος Κόσμος» απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας της Νέας Σμύρνης Γιώργος Κιντής. Πιο συγκεκριμένα έκανε λόγο για διετές πλάνο, που αν δεν… περπατήσει θα φύγει νωρίτερα από το σωματείο.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν είμαι στο ποδόσφαιρο ως τεχνοκράτης ή μάνατζερ. Έχω κάποιες απόψεις που θεωρώ ότι μπορούν να κάνουν καλύτερο το ποδόσφαιρο, τον Πανιώνιο ακόμα και την ελληνική κοινωνία. Αν πετύχει το σχέδιο που έχω θα φύγω σε δύο χρόνια από τον Πανιώνιο. Αν δω ότι δεν «περπατάει» θα φύγω από μόνος μου πολύ νωρίτερα, δεν θα χρειαστεί να με διώξει κανείς. Εγώ είμαι στο ποδόσφαιρο γιατί έχω ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο πιστεύω και θέλω να πετύχει», επισήμανε.

Στη συνέχεια σχολίασε για το κατά πόσον θεωρεί ότι θα… πιάσει το πλάνο του: «Πιστεύω ότι θα μας βγει. Θέλει λίγο χρόνο. Σε ό,τι αφορά τους νέους παίκτες για τους οποίους έχει γίνει πολλή κουβέντα και ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν έρθει από την Αφρική, θέλουν χρόνο προσαρμογής. Έχουν ποιότητα. Μέχρι το Γενάρη θα δούμε πολύ ωραία πράγματα».

Από εκεί και πέρα ερωτηθείς για το αν θα φύγει ο Στόρε εφόσον ο Πανιώνιος εξακολουθεί να φέρνει αρνητικά αποτελέσματα, τόνισε: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο Μίκαελ είναι ο καλύτερος προπονητής που θα μπορούσα να βρω και να δεχθεί να έρθει στον Πανιώνιο. Πιθανόν κάποιος άλλος να μπορούσε να βρει κάποιον καλύτερο. Εγώ ούτε μπορούσα ούτε μπορώ να βρω καλύτερο από τον Μίκαελ και αυτό γιατί πιστεύω ότι είναι ένας προπονητής που μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού Πανιωνίου. Και εγώ να φύγω αύριο, ο Μίκαελ πρέπει να μείνει στην ομάδα».

Για το πόστο του Γενς Μπάνγκσμπο είπε: «Είναι τεχνικός σύμβουλος. Μιλάει με τον προπονητή για τεχνικά θέματα, αλλά η τελική απόφαση είναι του κόουτς. Το ίδιο κάνει και με τον γυμναστή, τον εργοφυσιολόγο. Είναι διαθέσιμος να βοηθήσει, να δώσει τις γνώσεις του, αλλά την τελική απόφαση την έχουν οι αρμόδιοι του κάθε τομέα της ομάδας. Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές αποφασίζουμε ο Στόρε, ο Μπάνγκσμπο και εγώ. Εγώ είμαι υπεύθυνος για το οικονομικό μέρος και οι άλλοι δυο για το τεχνικό. Πρέπει να τονίσω ότι ο Γενς δεν προτείνει παίκτες».

Για το αν ήθελε κάποιον άλλον παίκτη πέραν αυτών που πήρε ο Πανιώνιος, απάντησε: «Δύο ήταν οι παίκτες που δεν πήραμε. Ο ένας είναι ο διεθνής Βορειοκορεάτης σέντερ φορ Γιονγκ Τέσε. Είχαμε φτάσει κοντά σε συμφωνία, αλλά τελικά δεν έγινε. Προτίμησε τη Γερμανία και την Μπόχουμ. Ο δεύτερος είναι ο Ταμ Ενσαλίβα. Πρέπει να σας πω ότι μαζί με τον Στόρε πήγαμε στη Νορβηγία για να τον κλείσουμε. Τελικά, δεν έγινε η μεταγραφή. Αυτούς τους δύο τούς ήθελα στον Πανιώνιο».

Για τον αριθμό των παικτών είπε: «Σε αυτό το θέμα έχω μεγάλη ευθύνη. Ίσως θα έπρεπε να ρισκάρω περισσότερο. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές, με την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει και το ποδόσφαιρο, δεν μπόρεσαν να βρουν τα συμβόλαια που ήθελαν σε άλλες ομάδες. Πάντως, είναι ένα θέμα που σε συνεργασία με τον προπονητή πρέπει να λύσουμε».

Για το ξεκίνημα του Πανιωνίου ανέφερε: «Η ομάδα έχει ποιότητα, απλά δεν είχε το χρόνο να δουλέψει και αυτό ήταν ένα ντεζαβαντάζ. Όμως, πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε αυτή την ποιότητα στο γήπεδο. Αν δεν συμβεί αυτό δεν θα φταίνε οι παίκτες».

Για τις μεταγραφές η γνώμη του ήταν πως «ειδικά από τους παίκτες που πληρώσαμε είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα αρχίσουν (αν δεν έχει ήδη συμβεί αυτό…) να αποδίδουν πολύ καλά. Όμως, καταλαβαίνετε ότι δεν θα ήθελα να μπω σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τους παίκτες της ομάδας, καθώς πιστεύουμε στο υλικό που έχει η ομάδα».

Για την αγωνιστική απειθαρχία σχολίασε: «Το συζητήσαμε με τον προπονητή, ο οποίος έχει τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας. Δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Πιστεύω ότι και οι παίκτες κατάλαβαν τα λάθη τους».

Για το ότι δεν έχει γίνει καμία εκδήλωση για τα 120 χρόνια του συλλόγου συμφώνησε ότι θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί. «Ο κόσμος έχει απόλυτο δίκιο. Είναι μεγάλο λάθος που δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα για τα 120 χρόνια του συλλόγου. Πάντως, εμείς σαν ΠΑΕ φτιάξαμε μια ομάδα εργασίας και πολύ σύντομα θα τιμήσουμε την επέτειο. Τρέχουμε για πολλά πράγματα, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ο κόσμος έχει δίκιο που είναι πικραμένος», επισήμανε.

Για το αν θα δοθούν ποδοσφαιριστές τον Γενάρη δήλωσε: «Όλοι πωλούνται στη σωστή τιμή. Το ζητούμενο είναι όποιος φύγει να αντικατασταθεί από καλύτερο. Και αυτό θα κάνουμε, καθώς, προφανώς, θα γίνουν μεταγραφές τον Γενάρη».

Για το αν συνεχίζει να θεωρεί πως ο στόχος του Πανιωνίου είναι τα πλέι οφ: «Φυσικά και είναι η πρώτη πεντάδα».

Για τη διοικητική λειτουργία δήλωσε: «Έχω δώσει σχεδόν το 100% των ικανοτήτων μου, αν δεν πετύχω δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Ό,τι είχα να δώσω, το έδωσα. Πιστεύω, όμως, ότι θα πετύχουμε και θα φτιάξουμε μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα».

Σχετικά με τη διαιτησία είπε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι πριν ο πρόεδρος της Superleague καταθέσει προτάσεις στην ΕΠΟ, καλό θα ήταν να έχουν συζητηθεί στο ΔΣ της Λίγκας και αν είναι δυνατόν να υπάρχει και ομόφωνη απόφαση. Γενικά, για την ελληνική διαιτησία θέλω να πω ότι η πρόταση μου είναι να ακολουθηθεί το αγγλικό μοντέλο.

Η διαιτησία να φύγει από την ΕΠΟ, να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη αρχή, όπου θα μετέχουν ο πρόεδρος της Λίγκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Β’, Γ’, ένας αρχιδιαιτητής και φυσικά ο πρόεδρος της Αρχής. Και πρέπει να τονίσω ότι όπως στις ομάδες μας διαλέγουμε τον παίκτη από την ποιότητα και τις ικανότητές του ανεξάρτητα από την εθνικότητά του, αυτό γιατί να μην ισχύει και για τον αρχιδιαιτητή;»

Πηγή: gazzetta.gr