Η UEFA αντιλαμβάνεται πως το Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει τον αντίκτυπο που θα ήθελε στο ποδοσφαιρικό κοινό και πως βρίσκεται στη σκιά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Telegraph», ετοιμάζει αλλαγές στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Η άποψη που έχει επικρατήσει και θέλει τους συλλόγους, αλλά και τους οπαδούς τους να θεωρούν αποτυχία τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ και τον… υποβιβασμό στο Γιουρόπα, με την κατάληψη της 3ης θέσης στη φάση των ομίλων, είναι κάτι που η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θέλει να αλλάξει.

Θέλει να κάνει και τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, έναν αξιόλογο και ανταγωνιστικό θεσμό και όχι κάτι… δευτερεύων, όπως θεωρείται αυτή τη στιγμή.

Έτσι, στόχος είναι να γίνουν άμεσα κάποιες αλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό, η πιο άμεση διαμόρφωση που μπορεί να γίνει, αφορά τον σύλλογο που θα φτάσει στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ και τον φιναλίστ. Οι ομάδες που θα φτάνουν στον μεγάλο τελικό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα εξασφαλίζουν ένα «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου!

Φυσικά, κάτι τέτοιο σημαίνει πως θα πρέπει να «κοπούν» δύο ευρωπαϊκές θέσεις.

Συν τοις άλλοις, το οικονομικό σκέλος του Γιουρόπα Λιγκ και τα ελάχιστα έσοδα συγκριτικά, πάντα, με το Τσάμπιονς Λιγκ, οδηγεί τους προπονητές αρκετών ομάδων να μη δίνουν τόσο μεγάλη βαρύτητα στο θεσμό, υποτιμώντας τον ακόμα περισσότερο.

Απώτερος σκοπός και μακροπρόθεσμο πλάνο της UEFA και του Μισέλ Πλατινί, όπως παρουσιάζεται από την «Daily Telegraph», είναι ουσιαστικά η ένωση των δύο διοργανώσεων, με το Τσάμπιονς Λιγκ να διεξάγεται με 64 και όχι 32 ομάδες!

Πηγή: sport-fm.gr