Την ικανοποίησή του για την απόδοση και το ρυθμό που είχε η ομάδα του, εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα της Λάτσιο με την Ουντινέζε ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Ο Βόσνιος τεχνικός εκθείασε τους ποδοσφαιριστές του για την αντίδραση που είχαν μετά το χαμένο πέναλτι, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στους αντιπάλους του.

Το παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 14η αγωνιστική του Καμπιονάτο απέδειξε πως η Λάτσιο είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα, επιβεβαιώνοντας όσα είχε δηλώσει πριν το ματς ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν. Οι πρωτευουσιάνοι επιβλήθηκαν με 3-0 της Ουντινέζε και μείωσαν τη διαφορά που τους χωρίζει από τη Γιουβέντους στους 6 βαθμούς.

Ο προπονητής της Λάτσιο, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, μιλώντας στο συνδρομητικό «Sky», εκθείασε τους παίκτες του. «Μετά το πέναλτι που χάσαμε, δεν ήταν εύκολο να συγκεντρωθούμε και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Μπράβο στα παιδιά που το πίστεψαν και κατάφεραν να νικήσουν με μεγάλο σκορ. Κρατώντας υψηλό ρυθμό για όλο το 90λεπτο, μπόρεσαν να περιορίσουν τη δράση των αντιπάλων και να μην τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία μας. Πήραμε μια δίκαιη νίκη», τόνισε ο Πέτκοβιτς.

Η επίθεση έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με τα 3 γκολ που πέτυχε. «Αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο ήταν η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Για ακόμα ένα παιχνίδι κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας και δείξαμε πως πίσω είμαστε συμπαγείς και δυνατοί. Αν αποφεύγουμε να δεχτούμε γκολ, πιστεύω πως μπορούμε να προκαλέσουμε πολλά προβλήματα σε κάθε ομάδα, αφού η ποιότητα των επιθετικών μας, μας επιτρέπει να σκοράρουμε συχνά», ήταν η εκτίμηση του Βόσνιου τεχνικού.

Η διαφορά από την κορυφή μειώθηκε. Μπορεί η Λάτσιο να έχει μεγάλες φιλοδοξίες; «Φιλοσοφία μου είναι να κοιτάω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό θα συνεχίσω και τώρα. Ξέρω πως είμαστε σχετικά κοντά στην πρώτη θέση, αλλά με ένα στραβοπάτημα μπορεί να απομακρυνθούμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς. Αρχής γενομένης από αυτό της ερχόμενης αγωνιστικής με την Πάρμα. Παίζουμε ξανά στην έδρα μας και θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες. Το πού θα φτάσουμε, θα το δείξει ο χρόνος. Δυνατότητες, πάντως, έχουμε πολλές. Αν παίζουμε όπως σήμερα, μπορούμε να νικήσουμε τον καθένα», υπογράμμισε ο προπονητής της Λάτσιο.

Πηγή: sport-fm.gr