Το πέναλτι που δόθηκε χθες στην ΑΕΚ, στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ατρόμητο, σήκωσε πολύ… σκόνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο σχετικά με τη διαιτησία, ενώ από πλευράς Περιστεριωτών υπήρξαν έντονες αντιδράσεις. Όχι μόνο για το χθεσινό παιχνίδι, αλλά γενικά για την αντιμετώπιση τους από τους ρέφερι.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο γήπεδο γίνεται «μάρτυρας» μιας τέτοιας φάσης, ξανά σε παιχνίδι της Ένωσης. Τη σεζόν 2017-18 είχε γίνει εκεί το ματς πρωταθλήματος με τη Λαμία (τυπικά γηπεδούχος η ομάδα της Φθιώτιδας), όταν ο Λιβάγια είχε ανατραπεί εκτός περιοχής, αλλά ο διαιτητής Βάτσιος έδειξε την άσπρη βούλα.

Αυτήν τη φορά το ίδιο λάθος έκανε ο κατά τεκμήριο (βάσει αξιολόγησης της UEFA) κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Τότε, στην άλλη πλευρά, ο Χριστοδουλόπουλος είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, αυτήν τη φορά την εσχάτη των ποινών αξιοποίησε ο Πόνσε, κάνοντας ξανά το 0-1.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο στόπερ του Ατρόμητου, ο Τέλης Καρασαλίδης, βλέπει μαρκάρισμά του εκτός περιοχής να… μετατρέπεται σε πέναλτι από τον Δωδεκανήσιο διαιτητή. Ως παίκτης της Ξάνθης είχε ανάλογη εμπειρία σε ματς κόντρα στον Πανιώνιο.  Η διαφορά είναι πως τότε το σκορ είχε γίνει 0-2.