Η διατήρηση των λεπτών ισορροπιών στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Σε αντίθεση με την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό, όπου ο Βάσκος τεχνικός είχε να διαχειριστεί το πολύ 14-15 ποδοσφαιριστές «πρώτης γραμμής» και ήταν σαφώς ευκολότερο για τον ίδιο να επιβληθεί και να «περάσει» την φιλοσοφία του, τη φετινή σεζόν ενδέχεται να έχει απείρως δυσκολότερο έργο.

Ο 46χρονος τεχνικός καλείται να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ 20 παικτών (σ.σ. από τους 24 που αριθμούν το τωρινό ρόστερ), οι οποίοι κάθε αγωνιστική διεκδικούν με σοβαρές αξιώσεις φανέλα βασικού στην «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παίκτες, οι οποίοι «δένονται» με παχυλά συμβόλαια με την πειραϊκή ομάδα και φέρουν σε έντονο βαθμό τη στόφα του ηγέτη.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκει ανεπιφύλακτα ο Ντουντού Σεαρένσε. Η περίπτωση του Βραζιλιάνου μέσου δεν είναι απλή, αφού πρόκειται για ποδοσφαιριστή, ο οποίος (σ.σ. καλώς ή κακώς) αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό των δύο προηγούμενων σεζόν.

Στο σαββατιάτικο – κεκλεισμένων των θυρών – παιχνίδι με την Κέρκυρα ο «Λάτιν» χαφ έμεινε εκτός αρχικού σχήματος, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίμησε να ξεκινήσει με έναν μόνο ανασταλτικό μέσο, τον Μοισές Ουρτάδο.

Η κίνηση του Βάσκου προπονητή να τον αφήσει στον πάγκο δεν άρεσε καθόλου στον 28χρονο μέσο, ο οποίος πρώτη φορά έμεινε εκτός αρχικού σχήματος από την ημέρα, που μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό χωρίς να αντιμετωπίζει (ή να προέρχεται από) πρόβλημα τραυματισμού.

Μπορεί να δέχθηκε στωικά την απόφαση του προπονητή του να καθίσει στην καρέκλα του αναπληρωματικού, ωστόσο, για όσους τον γνωρίζουν καλά ο Βραζιλιάνος δεν ήταν καθόλου κεφάτος. Το αντίθετο μάλιστα. Το πόσο χολωμένος ήταν ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού φάνηκε στα 26 συνολικά λεπτά, που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή κόντρα στους Φαίακες.

Ο Ντουντού στο διάστημα, που αγωνίστηκε δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη, που παρακολουθήσαμε από το ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Φανερά άκεφος και χωρίς να «ανεβάσει στροφές» ο Βραζιλιάνος μέσος είχε μία τυπική παρουσία. Ειδικά τις στιγμές, όπου ο Ολυμπιακός είχε οπισθοχωρήσει και έδειχνε να έχει ανάγκη από «φρέσκα πνευμόνια».

Πηγή: gazzetta.gr