Στην ομάδα του Ολυμπιακού αποβλέπουν σε μόνιμη συνεργασία με τον Βασίλη Γκαγκάτση, ώστε να εκμεταλλευτούν τόσο την ικανότητά του σε νομικές υποθέσεις, όσο κυρίως τις διασυνδέσεις του σε διάφορους τομείς του ποδοσφαίρου και την ΟΥΕΦΑ.

Στο πρόσωπο του Βασίλη Γκαγκάτση ποντάρουν πολλά στον Ολυμπιακό των επόμενων χρόνων. Μπορεί στην πειραϊκή ΠΑΕ το μεσημέρι της Παρασκευής να ξεκαθάριζαν -για ευνόητους λόγους- ότι η συνεργασία τους με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ αφορούσε αποκλειστικά το θέμα που προέκυψε με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναλάβει και άλλες αρμοδιότητες.

Με βάση μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν άριστα πρόσωπα και καταστάσεις που αφορούν τον Ολυμπιακό, στην Πλατεία Αλεξάνδρας αποσκοπούν εντός των ημερών να προσφέρουν στον άλλοτε πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μόνιμο πόστο στη διοίκηση.

Η εμπειρία του Βασίλη Γκαγκάτση στα ποδοσφαιρικά δρώμενα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά κυρίως της Ευρώπης και η άρτια τεχνογνωσία του ως νομικού, είναι το «όπλο» που θέλουν να εκμεταλλευτούν στην πειραϊκή ΠΑΕ. Οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν στο πρόσωπο του πρώην προέδρου της ΕΠΟ τον άνθρωπο που θα βελτιώσει τις ταραγμένες σχέσεις του Ολυμπιακού με την ΟΥΕΦΑ και που, με τις διασυνδέσεις του, θα δώσει νέα οντότητα στο «τσαλακωμένο» ευρωπαϊκό προφίλ της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Στον Ολυμπιακό, θέλουν να εκμεταλλευτούν την οκτάχρονη θητεία του Γκαγκάτση στην προεδρία της ΕΠΟ, διάστημα στο οποίο είχε σχεδόν καθημερινή επαφή με ανθρώπους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Για αυτό τον λόγο, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ασχοληθεί με τις υποθέσεις της ομάδας στην ΟΥΕΦΑ και ουσιαστικά να είναι ο εκπρόσωπός τους στην Ευρώπη.

πηγή: gazzetta.gr