Την άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού επηρεάστηκαν από τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών και «λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης» στο χθεσινό ματς με την Τότεναμ εξέφρασε ο Αριστείδης Καμάρας στο NovaΣΠΟΡ FM.

«Προκάλεσε σοκ» το σχόλιο, τού εκ των ιδρυτών της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», για την απομάκρυνση του Κώστα Κατσουράνη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αριστείδης Καμάρας…

– Για τη χθεσινή ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ στο ΟΑΚΑ

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, επειδή είναι γνωστή η δυναμικότητα της Τότεναμ. Μία ομάδα πλήρης, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, γυμνασμένους και με τα γνωστά στοιχεία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Όλα αυτά τα στοιχεία φάνηκαν στο χθεσινό ματς.

Υπήρξε ένα μεγάλο εμπόδιο και μετά τα όσα είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες, δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός και πολλές επιφυλάξεις που απομάκρυναν χθες τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Οι εμφανίσεις της ομάδας που ακολούθησαν τον αγώνα με τη Μάδεργουελ ήταν απογοητευτικές. Αν σκεφτείτε τον τρόπο που χάθηκαν βαθμοί και αγώνες, νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί καναβάτσο».

– Για την εικόνα της ομάδας στο χθεσινό ματς

«Υπάρχει καλύτερο κλίμα σε σχέση με όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού οι παίκτες έφτασαν στο έσχατο σημείο. Όλο αυτό λειτούργησε ευεργετικά, κάτι που φάνηκε στον τρόπο που αντέδρασαν οι παίκτες πριν από τον αγώνα. Είχαν φτάσει στο μη περαιτέρω… Από την άλλη μεριά, αυτό ήταν ένα περίεργο παιχνίδι της αλήθειας. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και όσο ήταν πετυχημένες κάποιες προσπάθειες, ανέβαινε το ηθικό της ομάδας και ζεστάθηκε η κερκίδα.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι αυτή η ομάδα και οι συγκεκριμένες παίκτες έχουν δυνατότητες. Δεν μπορούσε η ομάδα του Παναθηναϊκού να εμφανιστεί όπως στα προηγούμενα ματς. Το θέμα του Παναθηναϊκού ήταν η ψυχολογία και έτσι δεν υπήρχε το αγωνιστικό πάθος. Κατά περίεργο λόγο έρχεται και φεύγει από τους ποδοσφαιριστές. Έχουμε ένα δεδομένο ότι οι παίκτες έχουν τις δυνατότητες, εφόσον προσπαθούν και είναι στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Θα πρέπει, όμως, σε κάθε παιχνίδι να υπερασπίζονται τη φανέλα της ομάδας.

Ακόμα και τώρα που λένε ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο πλήρης ομάδας, ακόμη και εκείνος παλεύει για να κερδίσει. Δεν είναι εύκολες οι ομάδες και οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι εκείνοι πλέον έχουν πάρει τη σκυτάλη. Η διοίκηση έκανε ότι μπορούσε για να αγωνιστεί η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να έρθουν κάποιοι παίκτες και να μην υπάρχει πρόβλημα για τον σύλλογο. Δεν κερδίζονται πλέον οι αγώνες με τον στυλ το αγωνιστικό που είχε ο Παναθηναϊκός με τα Γιάννενα, τον Πανθρακικό και πολύ περισσότερο με τη Μάριμπορ. Θέλει αρετή και τόλμη για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

– Για τις ευθύνες του Ζεσουάλντο Φερέιρα

«Ναι, σίγουρα έχει ευθύνες ο προπονητής. Είπε μία σοφή κουβέντα ο Φερέιρα για να ξεπεράσει κανείς και τις δύσκολες στιγμές. Εύχομαι, ελπίζω και προσδοκώ ότι οι πρόσφατες εμφανίσεις της ομάδας να ανήκουν στο παρελθόν. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν νεαρά παιδιά, τα οποία έχουν ταλέντο και χρειάζεται να πάρουν τις δικές του ευκαιρίες».

– Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του «τριφυλλιού»

«Θα πρέπει να δοκιμαστεί τώρα η ανθεκτικότητα και η αντοχή αυτών των παικτών. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει όπως κατέβηκε στο χθεσινό παιχνίδι. Δεν θα πάει στην Ξάνθη για να δώσει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή οι παίκτες και η ομάδα παίζουν την ύπαρξή τους. Τουλάχιστον όσο είναι κοντά τους ο κόσμος είναι διατεθειμένος να κάνει την υπέρβαση. Το μόνο που θέλει να δει αγωνιστικότητα και προσπάθεια.

Αυτό το φαινόμενο, κυρίως στο Μάριμπορ, που ήταν κάτι χειρότερο από χαλαρός και η επιπολαιότητα κάποιων παικτών σε χαμένες ευκαιρίες ή πουλήματα της μπάλας, έχουν σημασία οι ανοησίες που γίνονται στο κέντρο. Ο Παναθηναϊκός έχει κινδυνέψει από απίστευτα λάθη που έχουν γίνει στη μεσαία γραμμή ή στην επίθεση.

Αυτά τα πράγματα δεν συγχωρούνται σε ομάδες του επιπέδου του Παναθηναϊκού. Δεν μπορεί ένας παίκτης που έχει τόσες συμμετοχές να πουλάει τη μπάλα μπροστά από την περιοχή της ομάδας του».

– Για το χθεσινό ντεμπούτο του νεαρού Τριανταφυλλόπουλου

«Τον είχα δει σε ένα φιλικό παιχνίδι με την Ανόρθωση και είχε δείξει ότι είχε δυνατότητες. Χρειάζεται να έχουν υπομονή. Πρόκειται για “κλαράκια” και πρέπει να τα αφήσουμε να αναπτυχθούν. Με την πάροδο του χρόνου μέσα στον αγώνα υπήρχε μία συνεχής βελτίωσή του. Στην αρχή ήταν διστακτικός, αλλά στο δεύτερο ήταν πολύ καλύτερος. Επίσης, και ο Μαυρίας είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος».

– Για τη χθεσινή εμφάνιση του Γιούρκα Σεϊταρίδη

«Συμφωνώ με τα όσα είπε ο Φερέιρα. Πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος Σεϊταρίδης. Για το αν παίζει ένας παίκτης σε μία ομάδα ή όχι εξαρτάται από το πρόσωπο που δείχνει στις προπονήσεις ή στους αγώνες. Ανάλογες ευκαιρίες είχαν δοθεί και στον Πετρόπουλο, ο οποίος δεν τις είχε αρπάξει. Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας και τις παραστάσεις που έχει ο Σεϊταρίδης να μην είναι αναντικατάστατος τουλάχιστον σε μία ελληνική ομάδα.

– Πρέπει να ψάξει ο ίδιος για ποιον λόγο δεν ήταν βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας το προηγούμενο διάστημα, παρά τις αμυντικές αδυναμίες που έχει.

«Ο Μπέιλ, από την πλευρά του, μου θυμίζει εκείνο τον άλλο Ουαλό Κλιφ Τζόουνς, ο οποίος ήταν επίσης παίκτης της Τότεναμ. Εκείνη την εποχή η Τότεναμ είχε τρομακτική ομάδα και πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Πλέον σε αυτή τη θέση υπάρχει ο Μπέιλ, ο οποίος είναι εξαιρετικός ακραίος. Είναι ένας άνθρωπος που είναι αστραπή και πρόσφατα είχε πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

– Για το αν θα έρθει τεχνικός διευθυντής ή γενικός αρχηγός

«Χρειάζεται ψυχολογική τόνωση και προκατασκευή σε μία ομάδα πριν από τους αγώνες. Ο Κώστας Αντωνίου είχε πολλές θέσεις και αξιώματα μέσα στην ομάδα. Είχε άμεση συνεργασία τότε με τον Τεν Κάτε και θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας στέρεος δεσμός ανάμεσα στον προπονητή και τους συνεργάτες του για να μην επικρατεί χάος στα αποδυτήρια της ομάδας.

Η παρουσία ενός ή δύο ανθρώπων, όπως είχαν δοθεί τα αξιώματα στον Αντωνίου, θα έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν πλουσιοπάροχοι παράγοντες και όλοι δοκιμάζονται μέσα στην ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάει ο κόσμος ότι ο Παναθηναϊκός είχε διοικούσα επιτροπή και είχε φτάσει μία ανάσα από το πρωτοδικείο. Δεν ξέρουμε αν θα έρθει κάποιος μέσα στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας».

– Για την απομάκρυνση του Κατσουράνη

«Αυτές τις μέρες δεν είχα ανέβει καθόλου στα γραφεία της ΠΑΕ, λόγω ενός προσωπικού προβλήματος, και δεν ήξερα κάτι νωρίτερα. Νομίζω ότι αυτό έγινε με σκοπό την ανανέωση της ομάδας και να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια. Από ό,τι κατάλαβα προκάλεσε σοκ στον κόσμο, όχι όμως αρνητικό. Στο πνεύμα της δυσαρέσκειας που υπήρχε και προκάλεσε αρνητική αντίδραση από τους οπαδούς της ομάδας. Ίσως αυτό να λειτούργησε θετικά για την ομάδα.

Δεν είμαι σε θέση να ξέρω λεπτομέρειες και δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τη διοίκηση του συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση, αυτά γίνονται σε όλες τις ομάδες. Υπάρχουν παίκτες που έχουν απομακρυνθεί από τον Παναθηναϊκό και άλλες ομάδες, οι οποίοι ήταν σημαίες. Το δρεπάνι παίρνει τα ψιλά σταράκια και τη γλιτώνουν τα κοντά χορτάρια. Όταν παίρνεις παίκτες για έξι μήνες, δεν μπορούν να παραπέμπουν στο όνομα της ομάδας και την αξία του συλλόγου».

Πηγή: sport-fm.gr