Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο προτεινόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ταξίαρχος Ιωάννης Δημητρακόπουλος, στη θέση του διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.
Η πρόταση εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους της Ν.Δ. και της Ελληνικής Λύσης, ενώ μόνο μία αρνητική γνώμη εκφράστηκε, από την Πλεύση Ελευθερίας, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών», διευκρινίζοντας ότι η στάση τους είναι πολιτική και δεν έχει καμία σχέση με το βιογραφικό ή το πρόσωπο του Ιωάννη Δημητρακόπουλου.
Νωρίτερα, ο νέος διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, αναπτύσσοντας στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών το σχέδιό του για τη νέα υπηρεσία την οποία αναλαμβάνει, τόνισε ότι βασικός στόχος του θα είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και η επιτάχυνση της διαχείρισης των υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω ότι κάθε υπόθεση θα εξετάζεται με απόλυτη αμεροληψία και αποτελεσματικότητα, ώστε να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Υπηρεσία.
Παράλληλα, επιθυμώ να αναβαθμίσω το θετικό αποτύπωμά της, βελτιώνοντας τις διαδικασίες, θωρακίζοντάς την απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις και αναδεικνύοντας τον ρόλο της ως θεματοφύλακα της νομιμότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως συμπλήρωσε: «Αυτή η διαδρομή που θα ξεκινήσει στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, χωρίς να υποτιμώ την προηγούμενη, θεωρώ ότι είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ψυχής μου. Δώστε μου χώρο, χρόνο και εμπιστοσύνη για να πραγματοποιήσω αυτά που σκέφτομαι, οφείλω και μπορώ».
Τέλος, όπως είπε: «Θέλω να κλείσω με κάτι που το λέω από την πρώτη μέρα που μπήκα στην ΕΛ.ΑΣ. -το 1987- και το μοιράζομαι πάντα με τους συνεργάτες και τους υφισταμένους μου. Κάθε θέση και κάθε βαθμός έχουν μια αξία, μας δίνουν μια αξία. Την υπεραξία όμως και στα δύο τη δίνουμε εμείς μέσα από το ήθος μας, τη συνέπεια και την προσφορά μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μου προς τηννέα Υπηρεσία, όπου προορίζομαι, προς εσάς τους πολίτες και την κοινωνία».
Πηγή: ΑΠΕ