Δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει μαζί 13 φορές την κορυφή της Ευρώπης, ο Άγιαξ και η Ρεάλ Μαδρίτης, κοντράρονται στο Άμστερνταμ για τον τέταρτο όμιλο του Champions League την Τετάρτη.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη με 1-0 επί της Τβέντε στο ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος και είναι στο -3 από τους πρωτοπόρους. Ο Φρανκ Ντε Μπουρ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα για τον Άγιαξ. Η Ρεάλ προέρχεται από το 5-1 επί της Λα Κορούνια, αλλά παραμένει στο -8 εν όψει του ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» την Κυριακή. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ενδέχεται να ξεκουράσει/προφυλάξει κάποιους παίκτες για το «κλάσικο».

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και τις δύο προηγούμενες σεζόν στους ομίλους, με τη «βασίλισσα» να μετρά τέσσερις νίκες. Πάντως μέχρι τότε ο «Αίαντας» είχε πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε έξι αγώνες. Απέναντι σε ισπανικές ομάδες ως γηπεδούχος έχει 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, την ώρα που η Ρεάλ σε ολλανδικό έδαφος έχει απόλυτη ισορροπία, με 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σίτι υποδέχεται τη Ντόρτμουντ στο Μάντσεστερ, όπου είναι αήττητη στα τελευταία της 17 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι «πολίτες» μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Ρεάλ θέλουν να μπουν σε τροχιά πρόκρισης με νίκη στο «σπίτι» τους. Προέρχονται από δύσκολη νίκη στο Λονδίνο επί της Φούλαμ (1-2), αλλά παραμένουν στο -4 από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Αμφίβολοι είναι για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι οι Ρίτσαρντς και Ρόντγουελ. Στον αντίποδα, η Ντόρτμουντ ξέσπασε για το κακό της ξεκίνημα στην Bundesliga συντρίβοντας με 5-0 τη Γκλάντμπαχ, αλλά απέχει 7 βαθμούς από τη Ντόρτμουντ. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει αγωνιστικούς πονοκεφάλους.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν… παρελθόν. Η Σίτι έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία στην έδρα της απέναντι σε Γερμανούς, ενώ η Μπορούσια έχει χάσει στις τρεις τελευταίες της επισκέψεις στο Νησί.

4ος όμιλος

Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)
Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ (21:45)

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

Ρεάλ Μαδρίτης 3 (3-2)
Ντόρτμουντ 3 (1-0)
Μάντσεστερ Σίτι 0 (2-3)
Άγιαξ 0 (0-1)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)
Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr