Προ των ευθυνών τους έθεσε τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος προπονητής αρχικά είδε όλους τους διεθνείς να επιστρέφουν υγιείς και στη συνέχεια μίλησε στους παίκτες του σε μία προσπάθεια να τους βάλει στην… πρίζα και στην ψυχολογία του σαββατιάτικου αγώνα με την Κέρκυρα. Ένα παιχνίδι που συγκεντρώνει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για τους «ερυθρόλευκους», από τη στιγμή που θα στερηθούν την συμπαράσταση των οπαδών τους λόγω τιμωρίας.

«Πρέπει να αφοσιωθούμε στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Κέρκυρα. Έχουμε μπροστά μας ένα ματς που κρύβει κινδύνους, αφού ο αντίπαλος δεν έχει τίποτα να χάσει, σε αντίθεση μ’ εμάς. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει να δείξουμε προσοχή, σοβαρότητα και συγκέντρωση, ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα της νίκης», ήταν ορισμένες από τις χαρακτηριστικότερες ατάκες του 46χρονου προπονητή του Ολυμπιακού.

Κατά την διάρκεια της προπόνησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έριξε το βάρος στο τελείωμα των φάσεων, ζητώντας πίεση και κυρίως υψηλό δείκτη συγκέντρωσης στα παιχνίδια, που ακολουθούν, αρχής γενομένης από αυτό του Σαββάτου με την Κέρκυρα.

Πάντως, ούτε στην προπόνηση της Τετάρτης ο Βάσκος αποκάλυψε τις σκέψεις του για τον αγώνα με τους «Φαίακες», κάτι που αναμένεται να γίνει την Πέμπτη, όπου θα γίνει μία προπόνηση στις 7 το απόγευμα. Να θυμίσουμε ότι πριν από την έναρξη της προπόνησης θα γίνει αγιασμός στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Πηγή: gazzetta.gr