Ρευστό εισρέει στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένονται 2,1 εκατ. ευρώ από το μπόνους της UEFA για τα play offs του Champions League, αλλά και χρήματα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Μέσα στην εβδομάδα οι «πράσινοι» περιμένουν ενημέρωση από την UEFA για τα στοιχεία που θα πρέπει να της παρουσιάσει στον έλεγχο που θα της γίνει στα τέλη του μήνα. «Όποιος δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του, θα τεθεί εκτός Ευρώπης», ήταν η σαφής προειδοποίηση του Μισέλ Πλατινί, αλλά στο «τριφύλλι» δεν ανησυχούν. Εφόσον ο σύλλογος πληρώσει τα χρήματα που αφορούν στους διακανονισμούς για οφειλόμενα της περασμένης περιόδου, δεν υπάρχει ζήτημα τιμωρίας.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού παρουσιάζεται καθησυχαστική πως θα φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, τόσο με τα χρήματα που έχει λαμβάνειν από την UEFA, όσο και από αυτά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του μήνα. Το ποσό για να καλυφθεί πλήρως η αύξηση είναι 6 εκατ. ευρώ και ο Γιάννης Αλαφούζος προσανατολίζεται σε πρώτη φάση στην κάλυψη του ποσού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και το οποίο είναι 3,1 εκατ. ευρώ. Ήδη έχει κάνει επαφές με κάποιους οικονομικά επιφανείς φίλους της ομάδας και σύντομα θα είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι και με πόσα χρήματα θα συνεισφέρουν. Μάλιστα εκφράζει την αισιοδοξία πως θα υπερκαλυφθεί το απαιτούμενο ποσό (3,1 εκατ. ευρώ).

Στη συνέχεια θα στραφεί στους υπόλοιπους μετόχους ζητώντας να συμμετέχουν στην αύξηση βάσει του ποσοστού τους. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναμένεται να συμμετέχει στην αύξηση με 600.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχη κρούση θα γίνει σε Πατέρα, Πολέμη και τους άλλους μετόχους.

Αποφασισμένος ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα αποφασίσει σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει όσον αφορά στις καταγγελίες του για το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πέρα από επαφές με εκπροσώπους της Πολιτείας, στην ατζέντα του υπάρχει και η παραχώρηση συνέντευξης στην οποία θα καταγγέλλει πρόσωπα και καταστάσεις.

Επιστρέφει… μισός

Μετά το διήμερο ρεπό, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις προπονήσεις με πολλές ελλείψεις, καθώς θα απουσιάζει μία ενδεκάδα λόγω «διεθνών» υποχρεώσεων. Πρόκειται για τους Καρνέζη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Κατσουράνη, Χριστοδουλόπουλο, Μαυρία (Ανδρών), Λαγό, Φουρλάνο (Ελπίδων), Σισοκό (Ακτή Ελεφαντοστού), Βελάσκες (Βενεζουέλα) και Μπαρμπαρούση (Νέα Ζηλανδία).

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα έχει συζήτηση με τον Κουίνσι, ο οποίος ανεβάζει στροφές και στόχος είναι να κάνει ντεμπούτο απέναντι στον Πανθρακικό. Αντίθετα η επανεμφάνιση του Σο θα αργήσει λίγο ακόμη και υπολογίζεται στα τέλη του Σεπτέμβρη, καθώς ο Σενεγαλέζος μεσοαμυντικός δεν έχει ακόμη ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και στον Παναθηναϊκό θέλουν να εξαλείψουν τις πιθανότητες υποτροπής.

* Συνάντηση της διοίκησης με την πλευρά του Σπύρου Φουρλάνου θα υπάρχει σήμερα για να επεκταθεί το συμβόλαιό του. Παράλληλα, αποτελεί απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ να δοθούν περισσότερα χρήματα για τις ακαδημίες.

Πηγή: sport-fm.gr