Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ , αλλά εκεί οι ομάδες που τον περιμένουν κάνουν… τζιζ.

Το εμπόδιο της Μάδεργουελ φαινόταν χαμηλό κι έτσι αποδείχθηκε τελικώς για τον Παναθηναϊκό. Η πρόκριση ήρθε, όπως και τα περίπου έξι εκατ. ευρώ στα ταμεία. Οι «πράσινοι» έχουν εξασφαλίσει πλέον, πέραν του οικονομικού, πως μέχρι τον Δεκέμβρη θα είναι στην Ευρώπη. Σε ποια διοργάνωση, θα εξαρτηθεί από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού και σε περίπτωση που το «τριφύλλι» αποκλειστεί, μπαίνει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση (13:00) δεν έχει καμία σχέση με αυτή του τρίτου προκριματικού γύρου. Λιλ, Ουντινέζε, Γκλάντμπαχ και Μάλαγα προέρχονται από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τους Ισπανούς, λόγω της οικονομικής σύγχυσης, να φαντάζουν λιγότερο δύσκολη περίπτωση. Η πέμπτη που συμπληρώνει τη λίστα των πιθανών αντιπάλων του Παναθηναϊκού είναι η Φενερμπαχτσέ, που «ακούμπησε» ουκ ολίγα «τούβλα» για αγορά παικτών το φετινό καλοκαίρι…

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ούτε γάτα ούτε ζημιά
Και τι έγινε δηλαδή που αποδείχτηκε ότι έστησε το προπέρσινο πρωτάθλημα; Απλώς της αφαιρέθηκε ο τίτλος και δεν έπαιξε Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε υποβιβάστηκε, όπως έλεγε η πρωτόδικη απόφαση, ούτε ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή έπαθε, ούτε έχασε τους σταρ της. Ισα ίσα συσπειρώθηκε, πήρε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και να τη πάλι στα πρόθυρα των ομίλων. Είναι τόσο άνετη κι ωραία, που έκανε «μεταγραφές αεροδρομίου». Λίγος είναι ο Μεχμέτ Τοπάλ (Βαλένθια); Λίγος ο Ντιρκ Κάουτ (Λίβερπουλ-φωτό); Λίγος ο Κράσιτς (Γιουβέντους); Είπαμε, ούτε γάτα ούτε ζημιά…

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
Μαγαζί γωνία
Η πολιτική του Τζιαμπάολο Πότσο, συγκεκριμένη. Ο 71 χρόνων ιδιοκτήτης της Ουντινέζε με τον τρόπο που διοικεί τις επιχειρήσεις του, ηγείται και της Ουντινέζε. Ετησίως όλα τα «κομμάτια» βγαίνουν στο σφυρί. Παρά τις αποχωρήσεις των Αλέξις Σάντσες, Σαπάτα και Ινλέρ βρέθηκε ξανά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γκουιντολίν κατορθώνει και κρατά την ταυτότητα της ομάδας του αναλλοίωτη. Θα κληθεί να το κάνει και φέτος μετά τις αποχωρήσεις των Ασαμόα και Ισλα. Αμφότεροι μοσχοπουλήθηκαν στη Γιουβέντους. Ο Ντι Νατάλε , πάντως, δεν το κουνάει ρούπι.

ΛΙΛ
Μπάρτσα της Γαλλίας
Δεν είναι φωτοβολίδα. Το νταμπλ είχε συνέχεια. Εχει καθιερώσει τη δική της ταυτότητα. Τρίτη σερί σεζόν σκόραρε πάνω από 70 γκολ, κάτι αδιανόητο για Σαμπιονά. Τρίτη σερί σεζόν ήταν πρώτη σε κατοχή. Μία μικρή Μπαρτσελόνα. Υπάρχει όμως ζωή χωρίς τον Αζάρ; Ο Βέλγος «μάγος» έφυγε για την Τσέλσι και η Λιλ μαράζωσε. Μαζί του αποχώρησε και ο Τζο Κόουλ, αριθμητικά τα κενά καλύφθηκαν από τον «Γάλλο Τσάβι» Μαρβό Μαρτέν και τον Σάλομον Καλού. Αήττητη στα φιλικά (6 νίκες, μία ισοπαλία), με το γνωστό ισπανικό tiki-taka στην πέμπτη σεζόν του Ρούντι Γκαρσιά στον πάγκο της.

ΜΑΛΑΓΑ
Το ταμείο είναι μείον
Μετά από μία παραμυθένια σεζόν και την παρθενική έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Αραβες ιδιοκτήτες έκλεισαν την κάνουλα, έβαλαν πωλητήριο και η Μάλαγα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Πουλήθηκε ο Καθόρλα (Αρσεναλ), πουλήθηκε ο Ροντόν (Ρούμπιν Καζάν), σταμάτησε ο Φαν Νίστελροϊ, όλα της τα αστέρια (Τουλαλάν, Χοακίν, Ματάισεν) είναι στον αέρα, μέχρι και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι στο «μένω-φεύγω». Ακόμα κι έτσι όμως έχει αρκετή ποιότητα να είναι φαβορί με κάθε ελληνική ομάδα, το έδειξε στο πρόσφατο φιλικό 3-3 με τον Ολυμπιακό.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
Πανάκριβα ψώνια
Τον περασμένο Γενάρη ήρθε η… καταστροφή. Η Γκλάντμπαχ πούλησε τον Ρόις, στην Ντόρτμουντ, χωρίς να ενημερώσει τον Λουσιάν Φαβρ. Ο τελευταίος τα πήρε στο κρανίο. «Φεύγω«», είπε. Τους έπιασε σύγκρυο. Ο Ελβετός κόουτς παρέλαβε την Μπορούσια σχεδόν υποβιβασμένη, την έσωσε και καπάκι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Του υποσχέθηκαν πως οι επιθυμίες του θα είναι διαταγές. Πράγματι. Λουκ Ντε Γιονγκ, Γκράνιτ Τσάκα, Αλβαρο Ντομίνγκεθ, Πενιέλ Μλαπά. Σύνολο πάνω από 30 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές και πλέον ένα πανίσχυρο σύνολο.

Πηγή: sday.gr