Επανέρχεται στην επίθεση της Εθνικής Γαλλίας ο Καρίμ Μπενζεμά για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βοσνία, καθώς Λοάκ Ρεμί και Λουί Σαχά τραυματίστηκαν στο κάζο (0-1) με την Λεκορωσία και τέθηκαν νοκ άουτ.

Κόκκινο χαλί στρώνεται στον Καρίμ Μπενζεμά, για να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής της Εθνικής Γαλλίας την Τρίτη (07/09) μετά και το στραπάτσο (0-1 στο Παρίσι) από τη Λευκορωσία, όμως ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης αναζητούσε καιρό αυτήν την ευκαιρία.

Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των Τρικολόρ, ο 23χρονος στράικερ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και αυτό του επέτρεψε να βγάλει χωρίς την παραμικρή ενόχληση την προπόνηση. Πλέον είναι αναγκασμένος να κουβαλήσει το φορτίο στη γραμμή κρούσης κόντρα στην Βοσνία στο Σεράγεβο, αφού οι άλλοι δύο επιθετικοί τραυματίστηκαν στην εντός έδρας ήττα από την Λευκορωσία.

Λοάκ Ρεμί και Λουί Σαχά υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στο νοσοκομείο του Ραμπουιγέ, όπου διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα που αποκόμισαν χρειάζονται μερικές ημέρες για να ξεπεραστούν. Ετσι, εγκατέλειψαν τη βάση της Γαλλίας στο Κλερφοντέν, αποκλείστηκαν από την αποστολή για τον αγώνα της Τρίτης (07/09) και ο Μπλαν κάλεσε τον Τζιμί Μπριάν, ο οποίος θα ενσωματωθεί το Σάββατο (08/09).

Πλέον η επιλογή του Μπενζεμά αποτελεί μονόδρομο, με τον πρώην επιθετικό της Λιόν να επιστρέφει σε επίσημο αγώνα ύστερα από έντεκα μήνες. Δεν είχε λάβει μέρος στα playoffs του μουντιάλ τον Νοέμβριο του 2009, ούτε στην τελική φάση της διοργάνωσης
αφού ο Ραϊμόν Ντομενέκ τον είχε αγνοήσει.

Ο Μπλαν τον επανέφερε και τον χρησιμοποίησε στο φιλικό με τη Νορβηγία στις 11 Αυγούστου, αλλά στη συνέχεια ο τραυματισμός στον αστράγαλο δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με την Λευκορωσία. Τώρα η Γαλλία, με τον Μπενζεμά στη σύνθεσή της, καλείται πολύ νωρίς να δώσει έναν αγώνα-φωτιά, αφού ενδεχόμενη ήττα στο Σεράγεβο θα περιορίσει τις ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του Euro 2012.

Πηγή: gazzetta.gr