Εβδομάδα κρίσης για το μέλλον της ΑΕΚ είναι η τρέχουσα, αφού θα εξαρτηθεί αν θα προλάβει την προθεσμία για να παρουσιάσει έναν πλήρη φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα.

Η τροπολογία που θα έδινε στην ΠΑΕ προσωρινή φορολογική ενημερότητα δεν… πέρασε ποτέ, καθώς η Βουλή έκλεισε και θα ανοίξει ξανά στις 27 Αυγούστου. Η διοίκηση της «Ένωσης» προσπαθεί να βρει λύση μέσα της ΕΠΟ και του υφυπουργείου Αθλητισμού, με τον Ανδρέα Δημητρέλο να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, αφού την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΕΑ κι αν η ΑΕΚ δεν έχει φορολογική ενημερότητα, δεν θα πάρει το πράσινο φως για να παίξει στη Σούπερ Λίγκα.

Μεταγραφές εδώ και τώρα

Η φορολογική ενημερότητα είναι απαραίτητη ΚΑΙ για την ολοκλήρωση μεταγραφών από την ΑΕΚ. Ο Βαγγέλης Βλάχος δηλώνει μεν αποφασισμένος να παλέψει με όσους έχει στη διάθεσή του (που πιθανώς να είναι ακόμη λιγότεροι μετά τον τραυματισμό του Ρότζερ Γκερέιρο, που αν έχει πάθει ρήξη μηνίσκου θα μείνει εκτός για 3-4 εβδομάδες), αλλά γνωρίζει καλά πως με το υπάρχον ρόστερ η «Ένωση» είναι καταδικασμένη να παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία.

Απαιτούνται «ενέσεις» ποιότητας και εμπειρίας εδώ και τώρα, αλλά υπάρχουν περιορισμοί οικονομικοί, αλλά και αριθμητικοί (τρεις παίκτες άνω των 24 ή ξένους μπορεί να αποκτήσει η ΑΕΚ). Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει ζητήσει την απόκτηση του Εμίλιο Φουρτάδο, η Παναχαϊκή απέρριψε την πρόταση 60.000 ευρώ της «Ένωσης», αλλά ο παίκτης πιέζει και οι προσπάθειες συνεχίζονται. Είναι προφανές πως ο προπονητής της ομάδας θέλει ποδοσφαιριστές που γνωρίζει κι όχι άγνωστους που προτείνονται, τουλάχιστον όχι αν δεν δοκιμαστούν.

Σε καλό δρόμο είναι η προσπάθεια απόκτησης του Παύλου Μητρόπουλου, αφού μπορεί μεν ο Παναιτωλικός να αξιώνει χρήματα που δεν μπορεί να προσφέρει η ΑΕΚ, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» αισιοδοξούν πως θα τον αποκτήσουν με λιγότερα προσφέροντας ποσοστό μεταπώλησης στους Αγρινιώτες.

Για τα μετόπισθεν η «Ένωση» είναι μία ανάσα από τον Γιώργο Κουτρουμπή της Καλλιθέας και τον Κώστα Τσούπρο του Αστέρα Μαγούλας. Στην ΑΕΚ περιμένουν την αποδέσμευση του Σταύρου Τσουκαλά για να τον αποκτήσουν, αν και η περίπτωση έχει γίνει περίπλοκη, ενώ ίσως και σήμερα να λύσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Ιωαννίδης, που προορίζεται για αριστερός μπακ. Πέρα από τις προσθήκες, θα υπάρχουν και αποδεσμεύσεις, όπως του Ζοζέφ Αγκιριμπά που με την επιστροφή από την Αγγλία θα κληθεί να λύσει το συμβόλαιό του.

Πηγή: sport-fm.gr