Τα θετικά μηνύματα που έστειλε η νέα ΑΕΚ στα πρώτα δύο δείγματα γραφής δεν αρκούν για να επιτευχθούν οι στόχοι. Όλοι γνωρίζουν πως το ρόστερ χρειάζεται «ενέσεις» εμπειρίας και ποιότητας, για το λόγο αυτό συνεχίζονται οι προσπάθειες ενίσχυσης της ομάδας.

Η «Ένωση» εγκαταλείπει τις περιπτώσεις των Βαγγέλη Μόρα και Βαγγέλη Μάντζιου και στρέφεται σε άλλες λύσεις. Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκεται η περίπτωση απόκτησης του Αλμπέρτο Νογκέρα. Για τον Ισπανό εξτρέμ, που είναι ελεύθερος, έχει ζητηθεί η γνώμη του προπονητή του στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο, Μίλινκο Πάντιτς, που μίλησε με καλά λόγια για την αξία του. Σε ό,τι αφορά τον Χιρόσι Ιμπουσούκι, θα γίνουν επαφές με τη διοίκηση της Σεβίλλης για να διαπιστωθεί αν είναι εφικτό να αποκτηθεί δανεικός ο Ιάπωνας σέντερ φορ.

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική αγορά, στην ΑΕΚ περιμένουν την αποδέσμευση του Σταύρου Τσουκαλά από τον ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσουν, αλλά δεν μένουν εκεί, καθώς έχει γίνει πρόταση στην Καλλιθέα για τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό Γιώργο Κουτρουμπή. Η «Ένωση» παρακολουθεί με ενδιαφέρον και τις περιπτώσεις των Γιώργου Κατίδη και Γιώργου Ιωαννίδη. Ο πρώτος, διεθνής με τη Νέων μέσος, προσπαθεί να κερδίσει την ελευθερία του από τον Άρη, αλλά διεκδικείται και από ομάδες του εξωτερικού, ενώ ο δεύτερος, που αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, περιμένει την αποδέσμευσή του από τον Παναθηναϊκό, αλλά επίσης έχει κι άλλες προτάσεις. Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει από χθες στη διάθεσή του τους Πολ Κατσέτη και Μιχάλη Παυλή, ενώ στα επόμενα φιλικά αναμένεται να είναι διαθέσιμος ο Δημήτρης Σιαλμάς.

Αναμονή για Μπουγαΐδη

Φήμες θέλουν τον μάνατζερ του Μαυρουδή Μπουγαΐδη, Θεόφιλο Καρασαββίδη, να έχει ενημερωθεί για πρόταση από την Έβερτον, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Στην ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχουν ακόμη κάτι χειροπιαστό, αλλά το ενδιαφέρον των «ζαχαρωτών» είναι δεδομένο και μάλιστα ο προπονητής της ομάδας, Ντέιβιντ Μόγες, παρακολούθησε το χθεσινό φιλικό με την Μπλάκμπερν. Παρότι ενδεχόμενη πώληση του Μπουγαΐδη θα αποδυναμώσει κι άλλο την «Ένωση», εφόσον η πρόταση είναι καλή, ο νεαρός αμυντικός θα παραχωρηθεί αφού προέχει η σωτηρία της ΑΕΚ.

Αποκαλύπτεται ο Μαύρος

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί στις 12:00 ο Θωμάς Μαύρος. Σε αυτή αναμένεται να τοποθετηθεί για τις προσπάθειες που κάνει για τη σωτηρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και για το ζήτημα που προέκυψε με τον ορισμό διοίκησης. Σε χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους των μετόχων, ζήτησε να ορίσει εκείνος ΔΣ χωρίς τον Ανδρέα Δημητρέλο, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν πρέπει να υπάρχουν αλλαγές στο ΔΣ πέραν της δικής του εισόδου. Ο Θωμάς Μαύρος φέρεται δυσαρεστημένος με τη στάση των μετόχων, αφού θεωρεί ότι από τη στιγμή που δεν βάζουν χρήματα, δεν θα πρέπει να αποφασίζουν για τις τύχες της ΠΑΕ.

Τρέχει ο Δημητρέλος

Ο αγώνας της ΑΕΚ για την εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας και… ρευστότητας συνεχίζεται. Ο Ανδρέας Δημητρέλος θα περάσει σήμερα από την τράπεζα από την οποία εξασφάλισε εγγυητική επιστολή με σκοπό να εξαργυρώσει την προηγούμενη εγγυητική, ύψους 400.000 ευρώ, ενώ θα επισκεφτεί και το Υπουργείο Οικονομικών για το ζήτημα της προσωρινής φορολογικής ενημερότητας. Οι «κιτρινόμαυροι» αισιοδοξούν πως εντός της εβδομάδας θα έχουν καλά νέα από το μέτωπο αυτό, για να πάρουν το πράσινο φως από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και για να αποκτήσουν το δικαίωμα μεταγραφών.

Πηγή: sport-fm.gr