Συνάντηση με τον Θωμά Μαύρο και τον Βασίλη Τσιάρτα θα έχει σήμερα στα Σπάτα ο Βαγγέλης Μάντζιος και από αυτή θα εξαρτηθεί η μετακίνησή του στην ΑΕΚ. Οι οικονομικοί και… αριθμητικοί (ελλείψει αδειοδότησης) περιορισμοί που έχει η «Ένωση» για την ενίσχυσή της καθιστούν αναγκαία την απόκτηση του 29χρονου φορ σε μία θέση που ούτως ή άλλως το ρόστερ παρουσιάζει λειψανδρία.

Παρά την οικονομική διαφορά που υπάρχει, στις τάξεις της ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία πως θα ακούσουν το «ναι» από τον έμπειρο επιθετικό. Ενδεικτικό είναι πως στη συνάντηση έχει κληθεί και ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου.

Αντίθετα, πιο περίπλοκη είναι η περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα. Η πρόταση της ΑΕΚ απέχει πολύ από τις απαιτήσεις του, ενώ έχει σοβαρούς ενδοιασμούς για την οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ, αλλά και το μέλλον της ομάδας. Παράλληλα φημολογείται πως έχει πρόταση από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ πιθανώς να κινηθεί για την απόκτησή του ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση πώλησης του Στέλιου Μαλεζά. Το θέμα αναμένεται να κλείσει οριστικά μέχρι την Πέμπτη.

Ελπίζουν σε ρύθμιση

Στην κατανόηση του υπουργείου Οικονομικών ελπίζει ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος θα καταθέσει σήμερα την κοινή πρόταση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας για την εξασφάλιση προσωρινής (διάρκειας 2-3 μηνών) φορολογικής ενημερότητας από τις ΠΑΕ, με την καταβολή 100-200 χιλ. ευρώ και «πάγωμα» της καταβολής των δόσεων. Όσο η ΑΕΚ δεν έχει φορολογική ενημερότητα, πέραν του ότι δεν μπορεί να υπογράψει συμβόλαια, δεν μπορεί και να εκδώσει εγγυητική 175.000 ευρώ (ήδη είχε αρνητικές απαντήσεις από δύο τράπεζες), που απαιτείται για το φάκελο προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Με Λαγό και Γκερέιρο στο Τσέστερ

Στην αποστολή της ΑΕΚ για την Αγγλία, όπου θα δώσει σειρά φιλικών αγώνων, αναμένεται να συμπεριληφθούν με τα υπάρχοντα δεδομένα οι Παναγιώτης Λαγός και Ρότζερ Γκερέιρο. Ο πρώτος δεν έχει βρει ακόμη ομάδα στο εξωτερικό, ενώ ο δεύτερος δεν έχει ακόμη λύσει το συμβόλαιό του. Μέχρι αυτό να συμβεί αμφότεροι προπονούνται κανονικά και μάλιστα ο Βαγγέλης Βλάχος είναι ικανοποιημένος από την παρουσία τους. Εφόσον δεν βρουν ομάδα, δεν αποκλείεται να τους προταθεί αναπροσαρμογή συμβολαίου και να μείνουν. Αντίθετα, οριστικά παρελθόν πρέπει να θεωρείται ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν, καθώς ρυθμίστηκε ένα ζήτημα που εκκρεμούσε για την αποζημίωση του πατέρα του, που εκτελεί και χρέη μάνατζερ.

Πηγή: sport-fm.gr