Την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περιμένουν στον ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν δώσει παράταση μέχρι τις 16 Αυγούστου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όμως νωρίτερα (στις 26/07 ή στις 2/08) ο ομογενής επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει τον φάκελό του.

Η ΕΕΑ θα δώσει άδεια στον Σαββίδη να επενδύσει ή θα του αρνηθεί τη συγκεκριμένη διαδικασία και θα του κόψει τον δρόμο.

Ωστόσο, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τι θα γίνει αν δεν προχωρήσει η περίπτωση Σαββίδη.

Αρχικά θεωρείται δεδομένο ότι τα έσοδα – κυρίως λόγω των εισιτηρίων – θα είναι μειωμένα σε σχέση με τα περασμένα χρόνια. Επίσης, η διοίκηση καλείται να πληρώσει ένα ποσό της τάξεως των 12-13 εκατ. ευρώ που έχουν μετακυλήσει από τις περασμένες περιόδους.

Για να γίνει αυτό το μπάτζετ της ομάδας μειώνεται αυστηρά στα έξι εκατομμύρια και είναι μισό σε σχέση με προηγούμενες σεζόν. Ολα αυτά σημαίνουν ότι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι οριακά όσον αφορά τα οικονομικά της και θα πρέπει να καταβάλει τρομερές προσπάθειες για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Συμφωνούν για μεταγραφή

Τουλάχιστον έναν ποιοτικό μέσο χρειάζεται να ενισχύσει ο ΠΑΟΚ, όπως έχουν συμφωνήσει το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση της ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι εκείνος που έχει τη συγκεκριμένη ευθύνη, με τον ίδιο να τονίζει επίσης ότι «δεν θα πάρουμε παίκτη, μόνο για να… πάρουμε. Πρέπει να βρούμε κάποιον πραγματικά καλό. Και θα βρούμε…».

Κανονικά στον γ’ προκριματικό γύρο

Το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής γίνεται η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα εκεί, αφού δεν προκύπτει θέμα τιμωρίας για τα ληξιπρόθεσμα Ιουνίου.

Ο έλεγχος έγινε και τελείωσε, αλλά η απόφαση γι’ αυτόν θα παρθεί αργότερα μέσα στον Αύγουστο, μετά από απόφαση του εισηγητή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, κ. Τραβέρσο.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ (και ο Παναθηναϊκός) ξεκινούν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και κερδίζουν λίγο χρόνο για να ετοιμαστούν όσον αφορά τον έλεγχο Σεπτεμβρίου.

Πηγή: sport-fm.gr