Είστε έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Οι αθλητές, πάντως, έχουν μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους, καθώς η φλόγα ανάβει στο Λονδίνο σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Γνωρίστε τα αστέρια του αθλητισμού που θα διεκδικήσουν, εκτός από την προσοχή σας, τα Ολυμπιακά μετάλλια του 2012.

Rebecca Adlington – κολύμβηση (Βρετανία)
Η 23χρονη Βρετανίδα θα επιχειρήσει να επαναλάβει το θρίαμβο του Πεκίνου, όπου κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στα 400μ. και τα 800μ. ελεύθερο. Πιο έμπειρη και πιο συνειδητοποιημένη, η Adlington θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για τις ανταγωνίστριές της.

Yohan Blake – στίβος (Τζαμάικα)
Το αντίπαλο δέος του Usain Bolt είναι ένας νεαρός που γεννήθηκε και μεγάλωσε λίγα χιλιόμετρα μακριά του. Ο Blake κέρδισε το παγκόσμιο τίτλο πέρυσι σε μία κούρσα από την οποία είχε αποκλειστεί ο Bolt και πριν από λίγες εβδομάδες νίκησε τον τρομερό συμπατριώτη του στα trials της Τζαμάικα. Περιττό να πούμε, λοιπόν, ότι οι μάχες τους στα 100 και τα 200μ. στο Λονδίνο προμηνύονται συναρπαστικές.



Oksana Chusovitina – ενόργανη γυμναστική (Γερμανία)

Οι περισσότερες αντίπαλοί της θα μπορούσαν να είναι… κόρες της. Βλέπετε, η Oksana Chusovitina είναι 37 ετών και θα αγωνιστεί για έκτη συνεχή φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Εννοείται ότι είναι η μόνη γυμνάστρια που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο. Όσο για τις πιθανότητές της για διάκριση, σημειώστε μόνο ότι πέρυσι τον Οκτώβριο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο άλμα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής. Έχει κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο, το 1992 στη Βαρκελώνη.

Tom Daley – καταδύσεις (Βρετανία)
Το πιτσιρίκι-θαύμα των καταδύσεων, που πήρε μέρος στους Αγώνες του Πεκίνου σε ηλικία μόλις 14 ετών, έχει πλέον ενηλικιωθεί και, στην πατρίδα του, είναι ένας σταρ. Η υπερβολική δημοσιότητα που συγκεντρώνει ο Tom έχει δώσει τροφή για σχόλια σε πολλούς επικριτές του. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Daly καταποντίστηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά τώρα φαίνεται αποφασισμένος να κλείσει τα κακόβουλα στόματα με μία τέλεια κατάδυση. Παίζει και εντός έδρας άλλωστε…



Allyson Felix – στίβος (ΗΠΑ)

Η 26χρονη σπρίντερ που ειδικεύεται στα 200μ. περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο στην Αθήνα και στο Πεκίνο, αλλά τώρα πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να ακούσει τον εθνικό ύμνο να παίζει για χάρη της. Εφέτος θα αγωνιστεί και στα 100 μέτρα. Η ίδια λέει ότι τόσο στην Αθήνα, όσο και στο Πεκίνο, παρασύρθηκε από την ατμόσφαιρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο Λονδίνο θέλει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη, γι΄αυτό αποφάσισε να μείνει σε ξενοδοχείο, μακριά από το Ολυμπιακό Χωριό.



Missy Franklin – κολύμβηση (ΗΠΑ)

Αν υποστηρίζει ο μεγάλος Μάικλ Φελπς ότι είσαι μία από τις καλύτερες κολυμβήτριες που έχει δει… τότε μάλλον είσαι! Η 17χρονη Franklin έδειξε «τα δόντια» της κερδίζοντας τρία μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 και στο Λονδίνο θα «πέσει» για τα μετάλλια, σε τέσσερα ατομικά αγωνίσματα και δύο σκυταλοδρομίες.

Larisa Iordache – ενόργανη γυμναστική (Ρουμανία)
Στα 14 της κόλλησαν την – βαριά – «ταμπέλα» της «νέας Κομανέτσι». Στα 15 απέδειξε ότι αντέχει στις συγκρίσεις, κερδίζοντας τα πρώτα της μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις και τον Μάιο ήταν ένα από τα μέλη της ομάδας που κέρδισε το χρυσό στο ομαδικό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο Λονδίνο πάει ως φαβορί.

Lolo Jones – στίβος (ΗΠΑ)
Τον μεγαλύτερο χαμό, η Lolo Jones τον προκάλεσε όταν δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο HBO, ότι, στα 29 της χρόνια, είναι ακόμη παρθένα. Φυσικά, προσέλκυσε όλα τα βλέμματα πάνω της. Το ίδιο είναι διατεθειμένη να κάνει και στο Λονδίνο, αλλά για τελείως διαφορετικού λόγους. Θέλει να πάρει το αίμα της πίσω για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, όπου, τρέχοντας στον τελικό των 100μ. με εμπόδια, χτύπησε στο 9ο εμπόδιο και τερμάτισε 7η.

Ous Mellouli – κολύμβηση (Τυνησία)
Το «Τυνήσιος κολυμβητής» σας ακούγεται σαν ανέκδοτο; Ξανασκεφθείτε το! Ο Ous Mellouli δεν είναι τυχαίος αθλητής. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μ. ελεύθερο και στο Λονδίνο θα «πέσει» και στα 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης. Ο ίδιος έφυγε από την Τυνησία στα 15 του, για να κυνηγήσει το Ολυμπιακό όνειρό του στην Καλιφόρνια. Τώρα, μετά την επανάσταση στη χώρα του, θέλει να επιστρέψει και να ενθαρρύνει και άλλα παιδιά να ακολουθήσουν τα βήματά του.

Fabiana Murer – στίβος (Βραζιλία)
Το 2008 οι κινέζοι κριτές έχασαν το κοντάρι της Fabiana Murer. Η νεαρή Βραζιλιάνα αναγκάστηκε να αγωνιστεί στον τελικό του άλματος επί κοντώ, με ένα μικρότερο κοντάρι και έμεινε εκτός μεταλλίων. Εφέτος θέλει να σταθεί ως ίση απέναντι στην Έλενα Ισινμπάγιεβα και, ει δυνατόν, να της «αρπάξει» το χρυσό.

Caster Semenya –στίβος – (Νότια Αφρική)
Η 21χρονη αθλήτρια έχει προκαλέσει αίσθηση στους στίβους λόγω τωνεπιδόσεων, αλλά – κυρίως- λόγω της ανδρόγυνης εμφάνισής της. Πριν από λίγα χρόνια μάλιστα αναγκάστηκε να υποβληθεί σε τεστ εξακρίβωσης φύλου! Στο Λονδίνο θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στα 800μ.

Kerri Walsh – μπιτς βόλεϊ (ΗΠΑ)
Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Walsh ετοιμάζεται να πάρει μέρος για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πάντα μαζί με την Misty May. Στόχος τους είναι να «τριτώσουν» και τα χρυσά μετάλλια. Το δίδυμο είναι ένα από τα πιο δυνατά του μπιτς βόλεϊ και για την Walsh η πρόκληση είναι μεγάλη, καθώς προέρχεται από μία τετραετία, κατά την οποία η αθλητική της καριέρα ήρθε σε δεύτερη μοίρα: το 2009 και το 2010 απέκτησε τα δύο παιδιά της.