Το ταλέντο ξεχειλίζει. Οι προσδοκίες που «γεννιούνται», ολοένα και μεγαλύτερες. Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος εξηγεί γιατί η Εθνική ομάδα Νέων, έχει φτάσει στα ημιτελικά του Euro 2012 στην Εσθονία και προετοιμάζει το έδαφος για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες από αυτά τα παιδιά που θα «φωτίσουν» το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μόλις μια μέρα πριν το παιχνίδι με την Αγγλία στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο υψηλόσωμος στόπερ του Παναθηναϊκού και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, αναλύει τα στοιχεία που έχουν κάνει τα παιδιά του Κώστα Τσάνα να αφήνουν το στίγμα τους!

«Όταν είμαστε ενωμένοι, κάνουμε ό,τι μας ζητάει ο προπονητής μας, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και να φτάσουμε ψηλά» τόνισε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός αμυντικός:


Για τον στόχο που τέθηκε πριν το ταξίδι στην Εσθονία:
«Σίγουρα, θέλαμε πολύ πρώτα απ’ όλα να προκριθούμε στην επόμενη φάση γιατί πιστεύαμε πολύ σε αυτή την ομάδα. Όλο το σύνολο ήταν από την αρχή πολύ δεμένο και συγκεντρωμένο στο στόχο. Επίσης, πολλά παιδιά έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν σε Euro και ήθελα να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ό,τι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν στις προηγούμενες παρουσίες της Εθνικής στο Euro».

Για τις προσδοκίες που είχαν οι διεθνείς από τους εαυτούς τους: «Ο αρχικός στόχος, όντως, ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας, το 2013. Τα καταφέραμε και προχωράμε. Ψηλοί στόχοι πάντα θα υπάρχουν γιατί εμείς “γεννήσαμε” αυτές τις προσδοκίες και γιατί μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Όταν κάνουμε ό,τι μας λέει ο προπονητής μας και τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Για το γεγονός πως… θα αργήσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα: «Το κάτι παραπάνω έρχεται με την πορεία που πραγματοποιούμε. Φυσικά, τώρα που είμαστε ένα βήμα πριν τον τελικό υπάρχει και αυτό στο μυαλό μας, αλλά δεν μπορούμε να το σκεφτούμε ξεκάθαρα γιατί πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε το πολύ δύσκολο εμπόδιο της Αγγλίας. Φυσικά, όμως, ο αρχικός μας στόχος ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης».

Για το αγγλικό εμπόδιο στα ημιτελικά του Euro: «Είναι μια πολύ καλοστημένη ομάδα και όπως όλες, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Όπως τόνισα και πριν, όμως, έχουμε μάθει να μην κοιτάμε τον αντίπαλο, αλλά το δικό μας παιχνίδι. Φυσικά και θα σεβαστούμε τους Άγγλους και θα προσέξουμε τα ατού της ομάδας τους, αλλά τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτό το παιχνίδι θα το παίξει η δική μας απόδοση. Αν εμφανιστούμε όπως πρέπει και όπως το κάναμε με την Πορτογαλία και ακόμη καλύτερα, έχουμε πολλές πιθανότητες να πάμε στον τελικό. Και η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι».

Για την αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ:
«Εμείς οφείλουμε να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας και να έχουμε χαμηλά το κεφάλι γιατί δεν τελείωσε τίποτα με μια πρόκριση. Όσον αφορά τώρα το γεγονός πως τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω μας, πιστεύω ότι ορισμένους από εμάς, ίσως να μην μας ήξεραν καν πριν από δύο μήνες. Μακάρι όμως, τώρα που ασχολούνται μαζί μας, να τους κάνουμε να συνεχίσουν να γράφουν για εμάς και να τους κρατήσουμε κοντά μας μέσα από επιτυχίες, αποδεικνύοντας πως μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Γιατί μόνο σε κάτι τέτοιες στιγμές θυμούνται πως υπάρχουν ταλέντα που χάνονται λόγω του συστήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το μέλλον τους:
«Τα μηνύματα έρχονται από μόνα τους με τα αποτελέσματά μας. Εύχομαι να φτάσουμε σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και να στείλουμε και τα απαραίτητα μηνύματα στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου».

Πηγή: Sday.gr