Στην Αθήνα έφτασε χθες βράδυ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και επίκειται το ραντεβού που θα έχει με τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την ανανέωση του συμβολαίου του. Πρόκειται για αιφνιδιαστική εξέλιξη, καθώς ο Σέρβος προπονητής δεν αναμενόταν να επιστρέψει νωρίτερα από την επόμενη εβδομάδα.

Ημέρα συνάντησης με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ δεν έχει ακόμη οριστεί, αλλά είναι θέμα ημερών και σίγουρα θα γίνει αρκετά πριν τις 9 Ιουλίου, όταν και θα αρχίσει η προετοιμασία της εθνικής Σερβίας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ. Είναι δεδομένη η κοινή πρόθεση για την ανανέωση της συνεργασίας, αλλά όχι και απλή υπόθεση. Ο «Ντούντα» έχει δεχτεί κρούσεις από την Τουρκία, όπου οι γείτονες δεν φείδονται χρημάτων και προσφέρουν τεράστια συμβόλαια και λευκές επιταγές για το σχηματισμό ρόστερ. Ο Ολυμπιακός παρότι επιθυμεί να πορευτεί για τρίτο χρόνο με τον 69χρονο προπονητή, δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού ή να ανταγωνιστεί τους Τούρκους. Θα κάνει μία καλή πρόταση στον Ίβκοβιτς και θα του παρουσιάσει ένα μπάτζετ στα επίπεδα του περσινού (ίσως λίγο αυξημένο), δίχως υπερβολές αφού οι καιροί είναι δύσκολοι.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης Ίβκοβιτς, ο Ολυμπιακός θα καλέσει για διαπραγματεύσεις τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ είναι κοντά σε συμφωνία με τον Κώστα Σλούκα για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Οι υπόλοιπες κινήσεις, από ανανεώσεις έως αποδεσμεύσεις, θα γίνουν αφού κλείσει το θέμα προπονητή. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα παρεκκλίνουν από τη φετινή πετυχημένη συνταγή και ήδη εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις Ελλήνων παικτών με προοπτικές, όπως οι Καββαδάς και Γιάνκοβιτς ή πιο έμπειρων και με παραστάσεις από το εξωτερικό όπως οι Μπράμος και Μαυροειδής.

Πηγή: sport-fm.gr